«Χρειάζεται υπομονή και επιμονή από την πλευρά μας....»

“Είναι θετικό να δούμε την Τουρκία να επιστρέφει πιο κοντά στη Δύση, είτε σε επίπεδο ρητορείας, είτε σε επίπεδο σχέσεων είτε σε επίπεδο που επιβάλλει η Δύση που είναι ο σεβασμός σε κάποιες κοινές αρχές” δήλωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μιλώντας στον realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Χρειάζεται να υπάρξει ένα ήρεμο κλίμα, προτού προχωρήσουμε στις οποιεσδήποτε παραπάνω συζητήσεις” πρόσθεσε.

“Η μία διαφορά που έχουμε με την Τουρκία που αφορά τον καθορισμό των θαλασσίων ζωνών είναι αυτή που μας απασχολεί και έχει στοιχειώσει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Είναι η διαφορά πάνω στην οποία εδώ και 35 χρόνια συζητάμε αν θα την παραπέμψουμε σε διεθνές δικαστήριο ή όχι” σχολίασε σχετικά με τη Χάγη.

“Χρειάζεται υπομονή και επιμονή από την πλευρά μας στην αντιμετώπιση αυτού του θέματος. Τώρα, η ιστορία λέει ότι κάθε φορά που έχουμε μια Τουρκία απέναντί μας νευρική, η οποία ανοίγει πολλά θέματα, τελικά πληρώνουμε έναν πολύ ακριβό λογαριασμό σε δαπάνη διπλωματικού κεφαλαίου, σε στρατιωτικές επενδύσεις και σε μια σειρά από άλλες ενέργειες, που τελικά δεν οδηγούν στην έκβαση που θέλουμε στις ελληνοτουρκικές διαφορές. Άρα, είναι σημαντικό να έχουμε φέτος το καλοκαίρι ένα ήρεμο κλίμα, να μην δούμε τις σχέσεις να εκτραχύνονται” πρόσθεσε.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook