Στην Αθήνα βρίσκεται η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, στο πλαίσιο της περιοδείας της στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες

To Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης «Ελλάδα 2.0», προβλέπει ότι στη χώρα μας θα φτάσουν τα επόμενα χρόνια 32 δισ. ευρώ, τα οποία αναμένεται να αλλάξουν το παραγωγικό μοντέλο της χώρας.

Αφού περπάτησαν στην Αρχαία Αγορά οι Μητσοτάκης και Φον ντερ Λάιεν μίλησαν για το Σχέδιο Ανάκαμψης που στόχο έχει να αμβλύνει τις επιπτώσεις του κορωνοϊού.

«Η Ελλάδα είναι από τις ωφελημένες χώρες… Το ελληνικό σχέδιο έτυχε κολακευτικών σχολίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση» είπε ο Eλληνας πρωθυπουργός και υποστήριξε ότι στην πράσινη και την ψηφιακή οικονομία επικεντρώνονται οι περισσότεροι πόροι.

«Το συγκεκριμένο πρόγραμμα εκτείνεται μέχρι την τελευταία γωνιά της πατρίδας μας, αγγίζοντας όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες. Συγκροτεί πλήρες σχέδιο. Ανταποκρίνεται και στο συμβολισμό Ελλάδα 2.0. Είναι η επόμενη εκδοχή της χώρας. Είναι η εικόνα της νέας Ελλάδας», συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η Ένωση προχωρεί στην πρώτη έκδοση κοινού χρέους υπέρ των κρατών μελών της. Πρωτοβουλία που στήριξα εξ αρχής μαζί με 8 ακόμα Ευρωπαίους ηγέτες» συνέχισε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε: «Σήμερα ένα άβατο του παρελθόντος μετατρέπεται σε βήμα του παρόντος και του μέλλοντος. Η Ελλάδα ανήκει στις ωφελημένες χώρες. Δικαιούται περίπου 31 δισ. Αναγνώρισε όμως και τη δική της ευθύνη, καταθέτοντας ολοκληρωμένο σχέδιο από τις πρώτες. Μαζί με τα κονδύλια του ΕΣΠΑ και τις ιδιωτικές κινήσεις τα κεφάλαια θα αγγίζουν τα 100 δισ.».

Φον ντερ Λάιεν: H δική σας επιτυχία είναι επιτυχία της Ευρώπης

«Πρόκειται για κρίσιμους καιρούς, έπειτα από τη δύσκολη εποχή της πανδημίας. Έχουμε θετικά σημεία, όπως ο εμβολιασμός, η ανάκαμψη, και μπορούμε να ατενίζουμε το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία» είπε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και υποστήριξε πως «το ελληνικό σχέδιο θα κάνει την Ελλάδα ισχυρότερη από ποτέ. Θα αλλάξει το μέλλον για την Ελλάδα αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook