O πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ, λίγα 24ωρα μετά το tweet που έκανε αποκαλώντας τη χώρα του «Μακεδονία» και όχι «Βόρεια Μακεδονία» έκανε λόγο για «λάθος».

«Ολοι χρειάζεται να εκπαιδευτούμε για αυτές τις μεγάλες αλλαγές. Αλλάξαμε το όνομά μας από “Δημοκρατία της Μακεδονίας”, δεν ήταν εύκολο. Όλοι οι οργανισμοί στη χώρα λειτουργούν με βάση τη Συμφωνία των Πρεσπών. Είμαστε καλό παράδειγμα, αλλά μερικές φορές συμβαίνουν πράγματα που δεν συνάδουν με τη Συμφωνία», σημείωσε ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας στο OPEN και πρόσθεσε:«Αυτό δεν σημαίνει ότι σπάμε τη Συμφωνία των Πρεσπών».

«Αν χίλιες φορές λες τη σωστή ορολογία, μερικές φορές μπορεί κάτι να πάει λάθος, αλλά δεν χρειάζεται να υπάρξουν αρνητικοί συνειρμοί στην Ελλάδα. Περιμένω όσο πιο σύντομα γίνεται την επικύρωση των μνημονίων. Δεν περιμένω αρνητική αντίδραση από την Ελλάδα διότι είμαστε καλοί φίλοι και τα μνημόνια είναι καλά για τη Βόρεια Μακεδονία και καλά για την Ελλάδα. Πιστεύω ότι εγκαίρως θα τα επικυρώσουν».

Για το ενδεχόμενο καθυστέρησης υπογραφής των μνημονίων σημείωσε: «Για μένα καθυστέρησαν δύο χρόνια άρα δεν υπάρχει πρόβλημα αν τα καθυστερήσουν ακόμα τρεις, τέσσερις μήνες».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook