Ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς φημολογείτο ότι είχε διαφύγει στο εξωτερικό.

Ο Χρήστος Παππάς  της Χρυσής Αυγής, συνελήφθη σε σπίτι στην περιοχή του Ζωγράφου, ύστερα από έφοδο της Αντιτρομοκρατικής και  οδηγείται στον 12ο όροφο της ΓΑΔΑ.

Εντοπίστηκε και συνελήφθη στην περιοχή του Ζωγράφου το βράδυ της Πέμπτης ο Χρήστος Παππάς, το «δεξί χέρι» του Νίκου Μιχαλολιάκου και ηγετικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής, ο οποίος παρέμενε άφαντος από τον Οκτώβριο του 2020 όταν είχε τελειώσει η δίκη της εγκληματικής οργάνωσης.

Εικόνα από την επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στο διαμέρισμα στου Ζωγράφου όπου κρυβόταν ο Χρήστος Παππάς

H σύλληψή του επιβεβαιώθηκε και από το Μαξίμου.

Η εξαφάνιση του 60χρονου υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής διαπιστώθηκε την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου του 2020 , όταν το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων του επέβαλε ποινή κάθειρξης 13 ετών για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και άρχισε η διαδικασία σύλληψης των μελών της εγκληματικής οργάνωσης.

Μέσω του δικηγόρου του, ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, είχε δηλώσει στις 22 Οκτωβρίου 2020 ότι δεν θα παραδοθεί στις αστυνομικές αρχές, αρνούμενος να εκτίσει την ποινή του για την κατηγορία της διεύθυνσης της εγκληματικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τον φυγόποινο φιλοξενούσε σε διαμέρισμα μια γυναίκα , η οποία  επίσης συνελήφθη.

Η γυναίκα που έκρυβε τον Χρήστο Παππά, είναι από την Ουκρανία είχε πάρει πρόσφατα την ελληνική υπηκοότητα και μάλιστα ήταν υποψήφια με την παράταξη του Ηλία Κασιδιάρη για τον Δήμο της Αθήνας. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Χρήστος Παππάς δεν προέβαλε σθεναρή αντίσταση τη στιγμή της σύλληψης του, ωστόσο φέρεται να αιφνιδιάστηκε.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρει: “Βραδινές ώρες σήμερα, Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021, συνελήφθη στην Αθήνα από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) ο 59χρονος ημεδαπός διωκόμενος με καταδικαστική απόφαση, με την οποία είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 11 ετών και 9 μηνών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Εφετών για την εκτέλεση της ποινής του, πρωινές ώρες αύριο”.

Μετά τη σύλληψή του θα οδηγηθεί αύριο στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών και στη συνέχεια στις φυλακές Δομοκού για να εκτίσει την ποινή των 13 χρόνων κάθειρξης που του επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook