Μέσα σε ένα ασημί τζιπ μεταφέρθηκε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι στο Εφετείο ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς.

Ο Χρήστος Παππάς θα οδηγηθεί στις φυλακές Δομοκού που βρίσκονται όλοι οι πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής, πλην του Αρτέμη Ματθαιόπουλου που βρίσκεται στο Μαλανδρίνο μαζί με τον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, Γιώργο Ρουπακιά.

Ο δικηγόρος του, Περικλής Σταυριανάκης δήλωσε: «Συνελήφθη χτες βράδυ με συντονισμένη ενέργεια ο Χρήστος Παππάς, κρατήθηκε στην αντιτρομοκρατική και προσήχθη στον εισαγγελέα για να εκτελεστεί η απόφαση. Ο εισαγγελέας διέταξε τη φυλάκιση στο Κέντρο Κράτηςη Δομοκού. Ισχυρίζεται ότι ήταν περαστικός από το συγκεκριμένο σπίτι. Δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω. Ήθελε να παραδοθεί, μου είχε στείλει μαθαίνω ένα γράμμα αλλά δεν το έχω πάρει ακόμα, ακόμη δεν ξέρω κάτι παραπάνω. Νομίζω πως βρισκόταν στην Αθήνα».

Ενώπιον του εισαγγελέα ποινικής δίωξης οδηγήθηκε η 52χρονη γυναίκα ουκρανικής καταγωγής, στο διαμέρισμα της οποίας στην περιοχή του Ζωγράφου εντοπίστηκε ο φυγόποινος Χρήστος Παππάς.

Σε βάρος της έχει σχηματιστεί δικογραφία για υπόθαλψη εγκληματία. Εφόσον της ασκηθεί ποινική δίωξη αναμένεται να οδηγηθεί στο αυτόφωρο.

Ήταν 14 Οκτωβρίου του 2020 όταν το δικαστήριο ανακοίνωνε την καταδίκη της Χρυσής Αυγής. Λίγες ώρες αργότερα, τα πρωτοκλασάτα στελέχη της μεταφέρθηκαν στα κελιά τους.

Ωστόσο, ο υπαρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, εξαφανίστηκε και δήλωνε μέσω του συνηγόρου του πως πρόθεσή του είναι να περιμένει το Εφετείο.

Μέχρι τότε είχε υποχρέωση να δίνει το παρών κάθε 1η του μηνός στο ΑΤ Παπάγου. Ωστόσο την 1/10/2020 δεν εμφανίστηκε, οπότε και σήμανε άμεσα συναγερμός.

Ο Χρήστος Παππάς, ήταν ελαφρώς αλλαγμένος εμφανισιακά, καθώς είχε ξυρίσει το μούσι του και είχε πάρει λίγα παραπάνω κιλά.

Η Αντιτρομοκρατική φαίνεται ότι γνώριζε τις τελευταίες δύο εβδομάδες πού κρυβόταν και σχεδίαζε την επιχείρηση σύλληψης του, που τελικά έγινε χθες το βράδυ. Μόλις έφτασε στο σπίτι στου Ζωγράφου, απέκλεισε τους γύρω δρόμους και άρχισε η επιχείρηση διάρκειας 40 λεπτών για τη σύλληψη του. Μόλις ο Χρήστος Παππάς τους είδε, δεν προέβαλε καμία αντίσταση, λέγοντας: “Εντάξει παιδιά, τελείωσε. Έρχομαι”.

Κάτοικοι της πολυκατοικίας ανέφεραν πως τα παντζούρια του διαμερίσματος, στο ισόγειο, ήταν πάντα κλειστά…

Το πρόσωπο που τον έκρυβε ήταν μια 52χρονη με καταγωγή από την Ουκρανία, η οποία είχε πάρει πρόσφατα την ελληνική υπηκοότητα και μάλιστα ήταν υποψήφια με την παράταξη του Ηλία Κασιδιάρη για τον Δήμο της Αθήνας. Και η εν λόγω γυναίκα συνελήφθη από τις αστυνομικές Αρχές για υπόθαλψη.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook