Τι είπε η Αριστοτελία Πελώνη για τα περιοριστικά μέτρα, για εμβολιασμένους και μη εμβολιασμένους αλλά και για ένα μελλοντικό ενδεχόμενο lockdown.

Πρέπει να έχει διευκολύνσεις ο εμβολιασμένος. Είναι άνισο απέναντι του να μην έχουμε μέτρα διευκόλυνσης, δεν διχάζουμε και δεν αποκλείουμε κανέναν, είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστoτελία Πελώνη, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 98,9.

«Είμαστε σε μια σταθεροποιητική εικόνα αλλά έχουμε μεταλλάξεις» ανέφερε η Αριστοτελία Πελώνη και συμπλήρωσε: «Είναι απαράδεκτο την ώρα που έχουμε πρόσβαση σε όλα τα εμβόλια να μιλάμε για περιορισμούς και να προσπαθούμε να πείσουμε τους δύσπιστους σε μια περίοδο υγειονομικού κινδύνου.»

Για τα μέτρα που θα ισχύσουν από τη Δευτέρα η κα Πελώνη είπε: «Αρχίζουμε από τα νησιά διότι είναι τα πιο ευάλωτα λόγω τουριστικής κίνησης. Αν υπάρξει έξαρση θα είναι δύσκολο να διαχειριστούμε το θέμα. Γι αυτό ξεκινάμε από εκεί.»

«Άρα οι εμβολιασμένοι ενήλικες από τη Δευτέρα 5 Ιουλίου, θα ταξιδεύουν με πιστοποιητικό νόσησης και πιστοποιητικό εμβολιασμού» ανέφερε, ενώ επισήμανε ότι ο πολίτης «δεν χρεώνεται με επιπλέον κόστος γιατί υπάρχουν παντού δημόσιες δομές που κάνουν δωρεάν rapid test».

Σχετικά με την έξαρση της μετάλλαξης Δέλτα και την προοπτική αν θα πάμε σε lockdown τον Σεπτέμβρη είπε:
«Δεν μιλάω τυχαία για το εμβόλιο, είναι η μόνη ασπίδα. Δεν έχουμε καμία δικαιολογία να μην το χρησιμοποιήσουμε. Είναι διαθέσιμο σε όλους. Τα lockdown δεν αποτελούν λύσεις.»

«Λεφτά τέλος»

«Δεν είναι πρόθεση μας το lockdown. Αλλά δεν έχουμε μια δεξαμενή που να βγάζει λεφτά. Είμαστε στραμμένοι στις επενδύσεις και στις μεταρρυθμίσεις. Δείξαμε καλά αντανακλαστικά. Αλλά δεν σημαίνει ότι θέλουμε να πηγαίνουμε σε περιοριστικά μέτρα, δεν θα μας βοηθήσει αυτό, θέλουμε να βγούμε όρθιοι και να το ξεπεράσουμε όλα τα προβλήματα, οικονομικά πανδημικά»

Μέτρα και τον Σεπτέμβρη για τους ανεμβολίαστους

«Οι περιορισμοί και τα μέτρα και από τον Σεπτέμβρη θα είναι μόνο για τους ανεμβολίαστους. »
«Όσο πιο σύντομα χτίσουμε το τείχος ανοσίας τόσο θα μπούμε σε μια κανονικότητα. Θα μπορούμε να πάρουμε τη ζωή μας πίσω και να κάνουμε δραστηριότητες τις οποίες έχουμε ξεχάσει. Η επιχείρηση Ελευθερία είναι μια επιχείρηση πρωτόγνωρη η οποία εξελίσσεται με αποτελεσματικό τρόπο.»

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook