Την εκτίμηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα νικήσει την κυβέρνηση Μητσοτάκη στις επόμενες εκλογές εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στην Προγραμματική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε στην κυβέρνηση χαρακτηρίζοντας την ακραία αντιλαϊκή και εξέφρασε την άποψη ότι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα πραγματοποιηθεί «όταν με το καλό έρθει η ώρα, που δε θα είναι πολύ μακριά από ότι φαίνεται, και στην κάλπη των επόμενων εκλογών».

«Έτσι κι αλλιώς η Προγραμματική μας Συνδιάσκεψη είναι -και πρέπει να είναι- μια νέα αρχή για το κόμμα μας. Η απαρχή μιας νέας πορείας προς στο λαό. Η απαρχή μιας νέας, δύσκολης αλλά ωραίας μάχης με έναν και μοναδικό στόχο : Να νικήσουμε τη κυβέρνηση της Δεξιάς του κου Μητσοτάκη. Να νικήσουμε στους δρόμους, στις γειτονιές, στους χώρους δουλειάς, παντού μέσα στη κοινωνία τη πιο ακραία αντιλαϊκή και σκληρά συντηρητική κυβερνητική πολιτική», είπε και συμπλήρωσε: «Και να νικήσουμε όταν με το καλό έρθει η ώρα, και στη κάλπη των επόμενων εκλογών, που δεν θα αργήσει πολύ».

«Όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας, ζήσαμε και ζούμε αυτό το πρόσωπο του Ιανού μιας κυβέρνησης που απέτυχε σε όλα τα κρίσιμα μέτωπα που κλήθηκε να διαχειριστεί», είπε στη συνέχεια.

«Η οικονομία εξακολουθεί να βουλιάζει μέσα στο ψέμα και τη δημιουργική λογιστική. Η Ελλάδα κατέγραψε τη χρονιά που μας πέρασε ρεκόρ ύφεσης. Και χιλιάδες εργαζόμενοι έμειναν επί ξύλου κρεμάμενοι την ώρα που η κυβέρνηση προσπαθούσε να διασώσει την ιδεολογική της καθαρότητα, στερώντας κρίσιμους κρατικούς πόρους από την οικονομία», είπε στη συνέχεια ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μέσα σε 726 ημέρες κατάφεραν να γυρίσουν τη χώρα δέκα χρόνια πίσω

«Δυο χρόνια πριν, η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη παρέλαβε μια χώρα που πατούσε ξανά γερά στα πόδια της και μέσα σε 726 μέρες, τη γύρισαν δέκα χρόνια πίσω. Για αυτό και ξέρουν πολύ καλά, ότι ο μόνος τρόπος για να επιβιώσουν είναι ένας. Να επικρατήσει παντού η απογοήτευση και ο διχασμός. Να πάψουν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες να έχουν προσδοκία. Και να στρέφονται ο ένας εναντίον του άλλου. Οι μεγαλύτεροι εναντίον των νεότερων. Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι εναντίον των εργαζόμενων στο δημόσιο. Οι άνεργοι εναντίον των μισθωτών των 700 ευρώ», είπε ο κ. Τσίπρας.

«Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε την ευθύνη που μας αναλογεί»

«Οι θέσεις μας για το Νέο ΕΣΥ, την Εργασία, την Ανάκαμψη της Οικονομίας, την Παιδεία, τον Πολιτισμό, το Κοινωνικό Κράτος, την Ενίσχυση των Δημοκρατικών Θεσμών και την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, είναι σήμερα τα ισχυρά όπλα στα χέρια μας. Είναι τα προγραμματικά μας διαπιστευτήρια προς τους πολίτες, ως η επόμενη κυβέρνηση του τόπου. Για τη προοδευτική κυβέρνηση που θα αντικαταστήσει τη κυβέρνηση της Δεξιάς του κ. Μητσοτάκη που κάθε μέρα μας γυρίζει όλο και πιο πίσω. Δεν είμαστε από αυτούς που περιμένουν να ωριμάσουν οι συνθήκες. Γιατί πολλές φορές μέχρι να ωριμάσουν οι συνθήκες, μαραζώνουν οι άνθρωποι. Εμείς, έχοντας τη γνώση, τη θέληση, το θάρρος, και την εμπειρία, σήμερα το δηλώνουμε έμπρακτα και αυτό είναι το μήνυμα που συλλογικά εκπέμπουμε: Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε την ευθύνη που μας αναλογεί. Είμαστε πιο ώριμοι από κάθε άλλη φορά. Γιατί μάθαμε από τα λάθη μας. Είμαστε πιο ταπεινοί. Γιατί ξέρουμε καλά ότι οι καρέκλες της εξουσίας για την αριστερά και τους αριστερούς, δεν είναι καρέκλες πολυτελείας, ανάπαυσης και επίδειξης», είπε στη συνέχεια.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook