Για τον ΕΦΚΑ είπε ότι θα υπάρξει σημαντική αποκλιμάκωση των εκκρεμών συντάξεων από το φθινόπωρο, προσθέτοντας ότι στο φορέα υπάρχουν πολύ ευσυνείδητοι υπάλληλοι, αλλά υπονομεύεται το όνομά τους από ορισμένους συναδέλφους τους. 

Σε κατηγορηματική διάψευση δημοσιευμάτων ότι αναβλήθηκε η συζήτηση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό επειδή οι δανειστές ζητούν πρόσθετο πόρο, και επειδή υπάρχει σκέψη για πρόωρες εκλογές, προέβη μέσω του ΣΚΑΪ ο Κωστής Χατζηδάκης. 

Για τον ΕΦΚΑ είπε ότι θα υπάρξει σημαντική αποκλιμάκωση των εκκρεμών συντάξεων από το φθινόπωρο, προσθέτοντας ότι στο φορέα υπάρχουν πολύ ευσυνείδητοι υπάλληλοι, αλλά υπονομεύεται το όνομά τους από ορισμένους συναδέλφους τους. 

Ειδικότερα, για τον ΕΦΚΑ προειδοποίησε ότι «έχω στείλει στο πειθαρχικό 10 ακραίες περιπτώσεις, αν χρειαστεί, ελπίζω όχι, θα συνεχίσω να κάνω το ίδιο, δε θα συμβιβαστώ» με αφορμή τη συζήτηση για εκκρεμείς συντάξεις.

Από τη μια υπάρχουν ορισμένοι υπάλληλοι του ΕΦΚΑ, κι από την άλλη 10 εκατ. Έλληνες για μένα είναι πολύ απλή επιλογή πάω με 10 εκατ. Έλληνες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός. Θα γίνει ό,τι επιβάλει το πειθαρχικό και ο δημοσιουπαλλκος κώδικας διευκρίνισε πάντως.

Όπως εξήγησε, το 2016 έγινε χωρίς αρχές ενοποίηση του ΕΦΚΑ που μπέρδεψε λογισμικά και οργάνωση. «Μού λέγανε στο ΝΑΤ ότι εκεί που βγάζανε συντάξεις σε 3 – 4 μήνες τώρα βγάζουνε συντάξεις σε 3 με 4 χρόνια». 

«Είχαμε 190.000 εκκρεμείς συντάξεις το καλοκαίρι του 2019 όταν άλλαξε η κυβέρνηση. Όταν ήρθα στο υπουργείο Εργασίας είχαν πάει 155.000, τώρα έχουμε πάει 132.000, μέσα στο καλοκαίρι θα κάνουμε μεγάλη μάχη με μια σειρά από μέτρα όπως οι πιστοποιημένοι δικηγόροι και λογιστές, και από φθινόπωρο θα έχουμε σημαντική αποκλιμάκωση, μήνα με μήνα. Όταν ξεκινήσαμε βγαίνανε 10.000 συντάξεις το μήνα έχουμε πάει 20.000, και στόχος είναι να ξεπεράσουμε σύντομα τις 30.000». 

Για τα τηλέφωνα ο υπουργός σημείωσε ότι «θα δώσουμε ουσιαστική απάντηση  με ένα μεγάλο τηλεφωνικό κέντρο με ενιαίο αριθμό δωρεάν θα λειτούργει 24/24 θα ξεκινήσουμε από τον ΕΦΚΑ περάν των επαγγελματιών που θα απαντούν και θα είναι εκπαιδευμένοι θα έχουμε και υποστηρικτικό γραφείο με υποχρέωση σε συγκεκριμένες προθεσμίες να δίνουν απαντήσεις.

Ασφαλιστικό 

Σε ό,τι αφορά τα δημοσιεύματα ότι αναβλήθηκε η συζήτηση του ν/σ για το ασφαλιστικό στη Βουλή επειδή οι δανειστές ζητούν πρόσθετο πόρο και επειδή υπάρχει σκέψη για πρόωρες εκλογές ο υπουργός Εργασίας ανέφερε ότι «ούτε οι δανειστές ζητούν πρόσθετο πόρο, ούτε θα υπάρξει αναβολή του νομοσχεδίου, και απορώ πώς εμπλεκόμεθα ως πολιτικό σύστημα σε μια τέτοια συζήτηση που είναι εντελώς εκτός τόπου και χρόνου. Από πού βγήκε το συμπέρασμα και βγήκε και ο ΣΥΡΙΖΑ και έκανε δήλωση ότι πάμε σε αναβολή. Ποιος είπε ότι το ν/σ θα είχε ψηφιστεί πριν τον Ιούλιο;» 

Όπως εξήγησε, η διαβούλευση θα κρατήσει 15 μέρες, τελειώνει μεσοβδόμαδα και το ν/σ θα κατατεθεί στη Βουλή, στις επιτροπές, αμέσως μετά μέσα στον Ιούλιο. «Δεν είπαμε ότι θα κλείσει το θέμα μέσα στον Ιούλιο. Όλες αυτές οι υποτιθέμενες δηλώσεις μου ότι θα κλείναμε το θέμα μέσα στον Ιούλιο είναι στη φαντασία του ΣΥΡΙΖΑ» είπε. 

Όπως ανέφερε ο υπουργός, ο υφυπουργός Εργασίας  Πάνος Τσακλόγλου συναντήθηκε με τους δανειστές και δεν ειπώθηκε για πρόσθετο φόρο σύμφωνα με όσα του είπε, «που δεν αμφισβητείται η αξιοπιστία του και είναι μεγαλύτερη από το ΣΥΡΙΖΑ». Θα συζητηθεί στην επιτροπή τελευταία του Ιουλίου, η Βουλή θα κλείσει μια εβδομάδα νωρίτερα αντιλαμβάνομαι, θα ανοίξει στις 23 Αυγούστου. 

«Δε θα γίνουν πρόωρες εκλογές. Αυτά δίνουν ένα ενδιαφέρον στο ζεστό καλοκαίρι ορισμένων πολιτικολογούντων» δήλωσε χιουμοριστικά για το άλλο δημοσίευμα που συνδέει την αναβολή του ν/σ με πρόωρες εκλογές και την ψήφιση των μνημονίων για τις Πρέσπες.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook