Τάσος Νεράντζης: Πέθανε ο πρώην βουλευτής και υφυπουργός ΝΔ
Γεννημένος το 1948 ο Τάσος Νεράντζης εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας το 1974 σε ηλικία μόλις 26 ετών.
Ο Τάσος Νεράντζης, επί σειρά ετών βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Β’ Πειραιά και μέλος των κυβερνήσεων Κώστα Καραμανλή, έφυγε το πρωί της Κυριακής, σε ιδιωτικό θεραπευτήριο της Αθήνας, στο οποίο νοσηλευόταν.
Γεννήθηκε στη Νίκαια του Πειραιά, σπούδασε νομική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ασκεί δικηγορία. Υπήρξε πρωταθλητής εφήβων Ελλάδας στην επιτραπέζια αντισφαίριση το 1958, με τον ΧΑΝ Νίκαιας.
Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Νέας Δημοκρατίας και εξελέγη πρώτη φορά βουλευτής στην περιφέρεια Β΄ Πειραιώς με το ίδιο κόμμα στις βουλευτικές εκλογές του 1974. Επανεκλέχτηκε το Νοέμβριο του 1989, και το 1993. Από τότε επανεκλεγόταν συνεχώς έως και τις εκλογές του Ιουνίου 2012.
Έχει διατελέσει γενικός γραμματέας και αντιπρόεδρος της Βουλής καθώς και μέλος στην επιτροπή για την αναθεώρηση του Συντάγματος και την εξεταστική επιτροπή για την Siemens. Μέχρι το 2014 ήταν πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.
Στην κυβέρνηση Κωνσταντίνου Καραμανλή διετέλεσε υφυπουργός μεταφορών και επικοινωνίας (10 Μαρτίου 2004 – 15 Φεβρουαρίου 2006) καθώς και υφυπουργός ανάπτυξης (15 Φεβρουαρίου 2006 – 19 Σεπτεμβρίου 2007).
Ανάρτηση για τον θάνατο του Τάσου Νεράντζη έκανε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Μαρκόπουλος.
Ολες οι Ειδήσεις
- Η Johanna διασκεύασε το τραγούδι «Ρώτησα τα μάτια μου» και το «ταξιδεύει» ξανά
- Ιωάννα Τούνη – Δημήτρης Σπυριδωνίδης: Νέες φωτογραφίες και βίντεο από το σαφάρι στην Κένυα
- Η εταιρεία παραγωγής της Βίσση “αδειάζει” τον Καρβέλα: Πληρώσαμε 250.000 ευρώ για πνευματικά δικαιώματα, δεν χρωστάμε τίποτα – Προειδοποιεί για νομικές ενέργειες
- Με άρωμα Ελλάδας το μενού στο δείπνο Μητσοτάκη – Ρούμπιο στο Tudor Hall του «King George»
- Μάρκο Ρούμπιο από την Πνύκα: «Οι Έλληνες δεν διαμόρφωσαν απλώς την ιστορία, μας χάρισαν την ιστορία» (βίντεο)
- Μητσοτάκης: Οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών – Ρούμπιο: Ισχυρός εταίρος η Ελλάδα, ενισχύουμε αυτή τη σχέση
- Χριστοδουλόπουλος, Αδαμαντίδης, Ηλιάδη, Στανίση, μεταξύ των καλλιτεχνών που εμφανίζονταν ως ασφαλισμένοι από το κύκλωμα του Φίλιππου Καμπούρη
- Ρούλα Παπαθανασίου- «Μου τηλεφώνησαν»: Από τη διαχρονική Χαρούλα Λαμπράκη στον λουλουδοπόλεμο του Botox
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook