.Στο υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας κλήθηκε ο Έλληνας πρέσβης στην Άγκυρα, για το θέμα που δημιουργήθηκε με την Γαλατασαράι, σύμφωνα με το δίκτυο TRT.

Η Τουρκία διαμαρτυρήθηκε για την στάση της Ελλάδας απέναντι στην ποδοσφαιρική ομάδα της Γαλατασαράι που επέστρεψε από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» μετά την άρνηση των παικτών να υποβληθούν σε rapid test ενόψει φιλικού αγώνα με τον Ολυμπιακό.

Δήλωση, μέσω Twitter, έκανε και ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κάνοντας λόγο για «απαράδεκτη» στάση της Ελλάδας.


Αξίζει να σημειωθεί ότι το «μπλόκο» των ελληνικών υγειονομικών Αρχών στην ποδοσφαιρική ομάδα προκάλεσε χθες την έντονη αντίδραση του Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας. Συγκεκριμένα, έγινε λόγος για «μισαλλοδοξία ακόμα και στον τομέα του Αθλητισμού».

Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ:

«Η ποδοσφαιρική ομάδα της Γαλατάσαραϊ πήγε στην Αθήνα με ιδιωτική πτήση για ένα φιλικό παιχνίδι με τον Ολυμπιακός.

Απέχει πολύ από την ευγενική συμπεριφορά και την καλή πίστη να μην θεωρούνται έγκυρα τα μοριακά τεστ που διεξήχθησαν από την ομάδα μας και τα οποία είναι αρνητικά με αποτέλεσμα να ζητηθεί από την ομάδα να υποβληθεί εκ νέου σε έλεγχο.

Λόγω αυτής της αυθαίρετης ενέργειας και της κακομεταχείρισης η ομάδας μας δικαίως επέστρεψε στη χώρα μας χωρίς να μπει στην Ελλάδα.

Το γεγονός ότι η Ελλάδα υποδέχθηκε μια από τις κορυφαίες ομάδες της χώρας με τέτοια συμπεριφορά δείχνει ότι δεν υπάρχει καμία ανοχή απέναντι στη χώρα μας ακόμα και στο πεδίο των σπορ».

Η απάντηση Χαρδαλιά

«Στην Ελλάδα και δη στις διαδικασίες ελέγχου της Πολιτικής Προστασίας, εκπτώσεις σε θέματα Δημόσιας Υγείας δεν γίνονται και η εφαρμογή των νόμων είναι απαρέγκλιτη», ήταν το μήνυμα που εξέπεμψε με δήλωσή του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, με αφορμή το περιστατικό στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και την ομάδα Γαλατάσαραϊ.

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση του Νίκου Χαρδαλιά:

Ο αυριανός φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου μεταξύ των ομάδων του Ολυμπιακού και της Galatasaray δεν γίνεται στο πλαίσιο κάποιας διεθνούς διοργάνωσης με εγκεκριμένο πρωτόκολλο εισόδου στη χώρα μας. Ως εκ του τούτου για την είσοδο της αποστολής της Galatasaray εφαρμόζονται όσα προβλέπονται στην ΚΥΑ 2978/τ.Β’ 7-7-2021 και σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου 3 όπου προβλέπεται ρητά ότι όλοι οι ταξιδιώτες προς Ελλάδα, ανεξαρτήτως ιθαγένειας και τρόπου εισόδου στη χώρα, υπόκεινται σε δειγματοληπτικό εργαστηριακό έλεγχο με την μέθοδο PCR ή έλεγχο με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορονοϊού covid 19 (rapid test) στη βάση υγειονομικού αλγορίθμου.

Στην περίπτωση της Galatasaray το QR code του PLF έδειξε υποχρεωτικό rapid test για όλους τους εισερχόμενους. Η Πολιτική Προστασία ενεργοποίησε τον μηχανισμό της, έτσι ώστε να υπάρχουν πρόσθετα συνεργεία για να μη ταλαιπωρηθεί με αναμονές η τουρκική αποστολή, η οποία όμως αρνήθηκε να υποβληθεί σε rapid test σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην ισχύουσα ελληνική νομοθεσία.

Δεδομένης της άρνησής τους με εντολή μου δεν επετράπη η είσοδος των μελών της αποστολής στη χώρα μας.
Στην Ελλάδα και δη στις διαδικασίες ελέγχου της Πολιτικής Προστασίας, εκπτώσεις σε θέματα Δημόσιας Υγείας δεν γίνονται και η εφαρμογή των νόμων είναι απαρέγκλιτη. Στην Ελλάδα, μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι πλήρως σεβαστά και για τους κατοίκους της χώρας, αλλά και για τους επισκέπτες της.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook