Η βουλή αποφάσισε την άρση της ασυλίας του Μπογδάνου - Για δημοσίευμα του 2019

237 βουλευτές ψήφισαν να αρθεί η ασυλία του Κωνσταντίνου Μπογδάνου και ένας κατά, μετά από μήνυση που κατέθεσε εις βάρος του για συκοφαντική δυσφήμιση η κυρία Θωμαρίτα Καλδάρα, γραμματέας του πρώην υφυπουργού Εξωτερικών, Μάρκου Μπόλαρη.

Η συκοφαντική δυσφήμηση αφορά δημοσίευμα που αναρτήθηκε σε σάιτ που κατείχε ο κ. Μπογδάνος, πριν την είσοδό του στην Βουλή.

Το επίμαχο δημοσίευμα με τίτλο «η ημίγυμνη γραμματέας του υφυπουργού» σχολίαζε τις φωτογραφίες που διατηρούσε στα social media η κυρία Καλδάρα.

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος προηγουμένως κάλεσε την εθνική αντιπροσωπεία να ψηφίσει υπερ της άρσης ασυλίας του ώστε να αποδείξει την αθωότητά του στημ δικαιοσύνη:

«Πριν από κάποια χρόνια μια κυρία που διορίστηκε γραμματέας υφυπουργού σε υπουργείο ύψιστης σημασίας θεώρησε σκόπιμο να διατηρεί στα social media το προφίλ της με ημίγυμνες φωτογραφίες. Ημίγυμνος στο λεξιλόγιο σημαίνει σχεδόν γυμνός. Εκείνη την περίοδο ήμουν ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας Mea Culpa που έπαιξε το δημοσίευμα με τίτλο «η ημίγυμνη γραμματέας του υφυπουργού» και στην συνέχεια το κείμενο αναδημοσιεύτηκε σε πολλά site.Η συγκεκριμένη κυρία λοιπόν μήνυσε όλους τους ιδιοκτήτες των site που δημοσίευσαν το θέμα μεταξύ των οποίων και εμένα. Κατέθεσε την μήνυση 5 ημέρες πριν τις εκλογές. Αυτό θα πει ότι βρίσκομαι ενώπιον σας μετά από μια κίνηση που θεωρώ ότι έγινε με σκοπιμότητα. Ο κανονισμός είναι σαφής και το Σύνταγμα επίσης. Από την στιγμή που η νομική ενέργεια έγινε πριν την εκλογή στο βουλευτικό αξίωμα η επιτροπή προτείνει την άρση της ασυλίας του βουλευτή. Παρά το γεγονός ότι η μήνυση έχει μπει στο αρχείο της εισαγγελέως χαρακτηρισμένη οριακά ως αστεία, εγώ σας ζητώ να ψηφίσετε υπερ της άρσης ασυλίας μου. Λυπάμαι που ταλαιπωρούμαστε για μια πολιτική σκοπιμότητα . Όμως θα ήθελα να ψηφίσετε υπερ της άρσης ασυλίας μου ώστε να αντιμετωπίσω την εν λόγω κυρία στην ελληνική δικαιοσύνη. Εχω δικαιωθεί σε όλες τις άλλες υποθέσεις, το ίδιο θα συμβεί και τώρα και σας ζητώ να μου δώσετε την ευκαιρία να αντιμετωπίσω την γελοία κατηγορία ώστε στην συνέχεια και εγώ να ασκήσω όλα τα νόμιμα μέσα ώστε να αποζημιωθώ για την απόπειρα διασυρμού μου».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook