Την παράδοση του πρώτου από τα 18 Rafale σχολίασε με ανάρτηση του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε΅ «Το πρώτο από τα συνολικά 18 Ελληνικά Rafale. Ένα αεροσκάφος υπεροχής, νέας γενιάς, που πολλαπλασιάζει την αποτρεπτική ισχύ της Πολεμικής Αεροπορίας μας και ενισχύει τις αμυντικές δυνατότητες της χώρας μας. Τα Ελληνικά φτερά δυναμώνουν».
«Σήμερα παραλάβαμε το πρώτο σύγχρονο μαχητικό αεροσκάφος “#Rafale” σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στην Αεροπορική Βάση “125 Istres-Le Tubé”, στην Ίστρ της Γαλλίας. Η στιγμή που όλοι περιμέναμε. Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε και για τα υπόλοιπα Rafale. Η Πολεμική Αεροπορία βήματα μπροστά”, αυτό έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος με την ευκαιρία της σημερινής τελετής παραλαβής του πρώτου μαχητικού αεροσκάφους “Rafale” της Πολεμικής Αεροπορίας στην Ιστρ της Γαλλίας».


Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος έγραψε σχετικά στον προσωπικό λογαριασμό του στο twitter: «Θαυμάζοντας τα Εθνικά μας Χρώματα στο 1ο Rafale! Πραγματικά μοναδική στιγμή για την ΠΑ και τις ελληνικες Ένοπλες Δυνάμεις. Εν αναμονή για τις ακόμα 17 «Ριπές» που θα «αλλάξουν τα δεδομένα», εξασφαλίζοντας καθαρό στρατηγικό πλεονέκτημα στους Ουρανούς μας!!

Νέος ζωτικός σύνδεσμος στην ιδιαίτερη σχέση Ελλάδας -Γαλλίας που και πάλι επιλέγουν να βρεθούν στην σωστή πλευρά της ιστορίας, με σεβασμό και προσήλωση στο Διεθνές Δίκαιο και τις σχέσεις καλής γειτονίας!»

Όπως είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος , το πρώτο αεροσκάφος και τα υπόλοιπα πέντε της πρώτης εξάδας, που θα έρθουν μέχρι το τέλος του χρόνου θα μείνει δυο-τρεις εβδομάδες ακόμα στη Γαλλία, προκειμένου να ολοκληρώσουν τα πληρώματα την εκπαίδευσή τους και να υποδεχθούν την επόμενη τετράδα των χειριστών που θα αρχίσει την εκπαίδευση.

«Μετά θα έρθουν στην Ελλάδα ακολουθούμενα από το τρίτο, το τέταρτο και ούτω καθεξής μέχρι να συμπληρωθεί η εξάδα στο τέλος του χρόνου. Και βέβαια του χρόνου άλλα έξι και ούτω καθεξής. Παράλληλα εκπαιδεύονται και οι ομάδες των τεχνικών εδάφους που υποστηρίζουν και συντηρούν αυτό και όλα τα αεροσκάφη».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook