Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να απαγορευθεί στους ανεμβολίαστους να εισέρχονται σε όλους τους κλειστούς χώρους.

Ορατό είναι το ενδεχόμενο να απαγορευθεί η είσοδος στους ανεμβολίαστους πολίτες και σε καταστήματα λιανεμπορίου, σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε ότι δεν αποκλείεται να απαγορευθεί στους ανεμβολίαστους να εισέρχονται σε όλους τους κλειστούς χώρους. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να μη μπορούν να μπουν ούτε στα καταστήματα λιανικού εμπορίου. Ωστόσο υποστήριξε ότι αυτό μπορεί να γίνει αν η πανδημία επιδεινωθεί προς το φθινόπωρο.

Εξάλλου σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο Ανάπτυξης φέρεται να μελετά την επαναφορά του click away για τους ανεμβολίαστους.

Μάλιστα ιδιοκτήτης καταστήματος, μιλώντας στο OPEN, εξηγεί πως αν ισχύσει το click away για ανεμβολίαστους, αυτό σημαίνει πως οι καταστηματάρχες ή οι υπάλληλοι θα πρέπει να κάθονται στην πόρτα και να ελέγχουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, φτάνοντας ίσως σε σημείο να τσακωθούν και με τους πελάτες, τονίζοντας ότι η επιτάχυνση της εκστρατείας του εμβολιασμού είναι απαραίτητη. «Θα πέσει ο τζίρος», αναφέρει άλλος καταστηματάρχης. Το ποσοστό ανεμβολίαστων βρίσκεται κάτω από το 50%, δηλαδή 1 στους 2 καταναλωτές είναι ανεμβολίαστοι. Επομένως, θα δυσκολεύονται να πραγματοποιούν αγορές και ίσως υπάρξει μεγάλη πτώση του τζίρου, όπως συνέβη και με το lockdown.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook