Αυστηρότερους όρους για αποφυλακίσεις και αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα για την προστασία των ανηλίκων και των θυμάτων κακοποίησης , προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Σειρά αλλαγών στον Ποινικό Κώδικα προανήγγειλε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό στο εξής η αποφυλάκιση καταδίκων υπό όρους αυστηροποιείται, ενώ θα αίρεται αν διαπραχθούν νέα σοβαρά εγκλήματα.

Παράλληλα θα γίνουν βαρύτερες οι ποινές για μία σειρά από περιβαλλοντικά εγκλήματα, όπως οι εμπρησμοί δασών, ενώ αυξάνεται η προστασία των ευπαθών ομάδων και των ανηλίκων, όπως και των θυμάτων κακοποίησης και έμφυλης βίας.

Αναλυτικά η εισήγηση του πρωθυπουργού:

«Από την πλούσια σημερινή μας ατζέντα, θα ήθελα επίσης να επισημάνω τις πολύ σημαντικές αλλαγές που θα εισηγηθεί το Υπουργείο Δικαιοσύνης σχετικά με τον Ποινικό Κώδικα. Στο εξής αυξάνεται η προστασία των ευπαθών και των ανηλίκων, όπως και των θυμάτων κακοποίησης και έμφυλης βίας. Η απόλυση καταδίκων υπό όρους αυστηροποιείται. Αίρεται αν διαπραχθούν νέα σοβαρά εγκλήματα, ενώ οι ποινές γίνονται βαρύτερες για μία σειρά από περιβαλλοντικά εγκλήματα, όπως οι εμπρησμοί δασών. Πρόκειται με άλλα λόγια, για αλλαγές που παρακολουθούν την κοινωνική πραγματικότητα, απαντούν στα ζητούμενα των πολιτών, αποδεικνύουν όμως και την ετοιμότητα αυτής της Κυβέρνησης να παρεμβαίνει όπου χρειάζεται και να διορθώνει τα λάθη του παρελθόντος.»

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook