ΚΙΝΑΛ: Εμπαιγμό των εργαζομένων αποτελεί η «συμβολική» αύξηση του κατώτατου μισθού
Ο κατώτατος μισθός να καθορίζεται από την ελεύθερη διαπραγμάτευση των κοινωνικών εταίρων, ζητά το Κίνημα Αλλαγής.
«Εμπαιγμό των εργαζομένων αποτελεί η απόφαση της Κυβέρνησης για αύξηση του κατώτατου μισθού «συμβολικά», κατά 13 ευρώ τον μήνα», σύμφωνα με το Κίνημα Αλλαγής.
Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ πρόκειται για μία αύξηση του κατώτατου μισθού «συμβολικά», κατά 13 ευρώ τον μήνα.
Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΙΝΑΛ
«Εμπαιγμό των εργαζομένων αποτελεί η απόφαση της Κυβέρνησης για αύξηση του κατώτατου μισθού «συμβολικά», κατά 13 ευρώ τον μήνα.
Την ώρα μάλιστα που η «ακρίβεια» στην αγορά δεν είναι καθόλου «συμβολική» και πλήττει και πάλι το εισόδημα των νοικοκυριών.
Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό από την ΝΔ.
Συνεχίζει να προωθεί το βαθιά συντηρητικό εργασιακό της «όραμα» για την φθηνή και απαξιωμένη εργασία, με τους εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα και συμβάσεις.
Υπενθυμίζουμε ότι η ΓΣΕΕ πρότεινε (μετά την 2ετή καθήλωση του κατώτατου μισθού) την άμεση αύξηση του στα 751 ευρώ. Πρόταση που απαράδεκτα αγνόησε ο κ. Μητσοτάκης.
Το Κίνημα Αλλαγής συνεχίζει να διεκδικεί τον δικό του «δρόμο».
Αλλαγή του νόμου και καθορισμό του κατώτατου μισθού από την ελεύθερη διαπραγμάτευση των κοινωνικών εταίρων με την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Ώστε να εξασφαλίζεται διαχρονικά, ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης για τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους.
Ολες οι Ειδήσεις
- Σοκ με οδηγό λεωφορείου που έτρωγε ενώ οδηγούσε και «κρατούσε» το τιμόνι με τα …πόδια! Τέθηκε σε διαθεσιμότητα (βίντεο)
- «Φάκελος 17 Ν»: 1.303.012 τηλεθεατές παρακολούθησαν το αποκαλυπτικό 1ο επεισόδιο της νέας μεγάλης έρευνας του Αλέξη Παπαχελά – Δείτε αποσπάσματα
- Σία Κοσιώνη: Επιστρέφει απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων – Η περιπέτεια υγείας με έκανε σοφότερη και πιο δυνατή
- Διαψεύδει η Μεξικάνα influencer ότι είναι η ερωμένη που πρόδωσε τον ναρκοβαρώνο Ελ Μέντσο – «Δεν είμαι εγώ, fake news»
- Παραδόθηκε ο 64χρονος που επιχείρησε να βιάσει 25χρονη ΑμεΑ στην Κυψέλη
- «Οι Αθώοι»: Παντρεμένη με τον Αράθυμο η Μαργαρίτα συγκινείται όταν λαμβάνει γράμμα από το Γιάννο – Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου στις 22:10
- Δημοσκόπηση Interview: Στο 31,6% η ΝΔ στην εκτίμηση ψήφου, προβάδισμα Τσίπρα έναντι Καρυστιανού
- Όλοι Μαζί Μπορούμε: Και φέτος, συνεχίζουμε να πρασινίζουμε την Ελλάδα από άκρη σε άκρη!
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook