Ηλιόπουλος για κατώτατο μισθό: «Τα 52 λεπτά την ημέρα είναι προσβολή και κοροϊδία για τους εργαζομένους»

Δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Νάσου Ηλιόπουλου, για τον κατώτατο μισθό.
«Κέρδη για τους λίγους και ζημιές για την κοινωνία, αυτή είναι η πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη», διαμηνύει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Νάσος Ηλιόπουλος, σε on camera δήλωσή του.
«Ο κ. Μητσοτάκης αφού νομιμοποίησε την απλήρωτη εργασία και οδήγησε σε τεράστιες αυξήσεις σε βασικά αγαθά όπως τρόφιμα και ρεύμα, σήμερα ανακοίνωσε μια συμβολική -όπως είπε- αύξηση στον κατώτατο μισθό», τονίζει και δηλώνει χαρακτηριστικά: «Τα 52 λεπτά που δίνει την ημέρα είναι προσβολή και κοροϊδία για τους εργαζομένους».
Ακολουθεί η πλήρης δήλωση:
«Ο κ. Μητσοτάκης αφού νομιμοποίησε την απλήρωτη εργασία και οδήγησε σε τεράστιες αυξήσεις σε βασικά αγαθά όπως τρόφιμα και ρεύμα, σήμερα ανακοίνωσε μια συμβολική -όπως είπε- αύξηση στον κατώτατο μισθό.
Τα 52 λεπτά που δίνει την ημέρα είναι προσβολή και κοροϊδία για τους εργαζομένους.
Ο κατώτατος μισθός θα έπρεπε ήδη να είναι στα 751 και σήμερα να συζητάμε την αύξηση του στα 800 ευρώ, όπως έχει δεσμευτεί ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Μητσοτάκης όμως τις πραγματικές αυξήσεις τις κρατάει για τα golden boys που προσλαμβάνει και στα οποία μπορεί να δίνει μισθό ακόμα και 300.000 τον χρόνο.
Κέρδη για τους λίγους και ζημιές για την κοινωνία, αυτή είναι η πολιτική του».
Ολες οι Ειδήσεις
- Ολυμπιακός – Πάφος 0-0: Ισοπαλία για τους Πειραιώτες στην πρεμιέρα τους στο Champions League
- Δημοσκόπηση Pulse: Στις 15 μονάδες η διαφορά ΝΔ- ΠΑΣΟΚ – Τι λένε οι πολίτες για μέτρα ΔΕΘ και κόμμα Τσίπρα
- Το βιβλίο «Πάνος Γεραμάνης και “Λαϊκοί βάρδοι” – Στιγμές από την ζωή τους» στο Δεύτερο Πρόγραμμα – Κυριακή 21.09.2025
- Μητσοτάκης: Πρωθυπουργό εκλέγει ο λαός και όχι οι παράγοντες
- Πέθανε την ώρα του ρεπορτάζ ο καμεραμάν του ΑΝΤ1 Γιώργος Παυλάκης
- Γιώργος Μαζωνάκης: «Ο Εισαγγελέας αποφάσισε τον εγκλεισμό του στο Δρομοκαΐτειο» λέει η οικογένειά του – Η ανακοίνωση μέσω δικηγόρων
- «Η Πέππα γνωρίζει το νέο μωρό»: Με παιδικά γέλια και χαμόγελα ξεκίνησε το ταξίδι της νέας ταινίας της Πέππα
- Έλενα Παπαρίζου: Στιγμιότυπα από τις διακοπές της στην Κίμωλο
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook