Σφοδρή αντίδραση από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΓΣΕΕ για τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης

«Σε μείζον θεσμικό ζήτημα εξελίσσεται η προσπάθεια της κυβέρνησης να τοποθετήσει πρόεδρο της αρεσκείας της στην Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή, που δεν πληροί τις προδιαγραφές και το πνεύμα του νόμου σύστασης της ΟΚΕ», σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, είναι έτοιμος να μετατρέψει σε παραμάγαζο της ΝΔ την Επιτροπή, ολοκληρώνοντας με αυτόν τον τρόπο ένα σχεδιασμένο εκλογικό, και κατ’ επέκταση, εργοδοτικό πραξικόπημα.

«Καλούμε τον κ. Σταϊκούρα να μην προχωρήσει στην χειραγώγηση της ΟΚΕ, να ανακαλέσει τις πρωτοφανείς πρακτικές και να ακούσει τις προτάσεις όλων των πλευρών, ώστε να βρεθεί συναινετική λύση. Η κυβέρνηση θα φέρει εξ ολοκλήρου την ευθύνη για τις όποιες αρνητικές εξελίξεις στη λειτουργία της ΟΚΕ», καταλήγει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Aντιδρά και η ΓΣΕΕ

Επιστολή στον υπουργό Οικονομικών απέστειλε και η ΓΣΕΕ, με την οποία τονίζει την παραβίαση του νόμου αλλά και το θεσμικό ατόπημα που έγιναν κατά την τελευταία συνεδρίαση.

Η ΓΣΕΕ τονίζει ότι «θα εξαντλήσει όλα τα ένδικα μέσα για την ακύρωση της υπουργικής απόφασης, που τυχόν θα εκδοθεί, ενώ θα επανεξετάσουμε και τη συμμετοχή των εκπροσώπων μας σε έναν θεσμό, του οποίου η νόμιμη και δημοκρατική λειτουργία έχει διαταραχθεί, εξαιτίας πρωτοφανών και απαράδεκτων πρακτικών, τις οποίες δεν πρόκειται, από την πλευρά μας, να αποδεχθούμε και να νομιμοποιήσουμε».

«Στην ολομέλεια μεθοδεύτηκε η υπερψήφιση ως προτεινόμενου προέδρου ενός προσώπου που δεν συγκεντρώνει ούτε την πλειοψηφία των μελών της ομάδας μας ούτε βέβαια την πλειοψηφία του όλου αριθμού των μελών της ΟΚΕ, όπως ρητά ορίζει ο νόμος», τονίζεται επίσης στην επιστολή, στην οποία υπενθυμίζεται ότι ο νόμος απαιτεί, ρητά, το προτεινόμενο πρόσωπο για τη θέση του προέδρου να συγκεντρώνει την πλειοψηφία των 2/3 του όλου αριθμού των μελών της ΟΚΕ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook