Σε νέα ενημέρωση για την πυρκαγιά στην Αχαΐα προέβη λίγο μετά τις 9 το πρωί ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Καλύτερη είναι η εικόνα της πυρκαγιάς σύμφωνα με νέα ενημέρωση από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Τόνισε πως εχθές το βράδυ δόθηκε σε κυκλοφορία η νέα Εθνική Οδός Αθηνών – Πατρών και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, ενώ στο σημείο παραμένουν πολύ ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής.

Παράλληλα στο τόπο της πυρκαγιάς βρίσκεται κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας,και πραγματοποιεί έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς.
Όπως δήλωσε:

«H σημερινή πολύ βελτιωμένη εικόνα της πυρκαγιάς στην Αχαΐα είναι αποτέλεσμα της μεγάλης και συντονισμένης προσπάθειας της πυροσβεστικής της αστυνομίας και όλων των δυνάμεων της Πολιτικής Προστασίας. Κατορθώσαμε να μην λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις, την περιορίσαμε στα χθεσινά της όρια και είμαστε βέβαιοι ότι με την μάχη που δίνεται θα περιοριστεί περαιτέρω.

Κυρίως κατορθώθηκε εχθές το βράδυ να δοθεί σε κυκλοφορία η νέα Εθνική Οδός Αθηνών – Πατρών και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας αφού πρώτα οι αστυνομικές δυνάμεις διασφάλισαν την μετακίνηση των οδηγών κυρίως στις σήραγγες όπου η ορατότητα ήταν περιορισμένη λόγω του καπνού.

Σήμερα επιχειρούν 294 πυροσβέστες, με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 77 οχήματα. Ενισχύουμε δυναμικά τις δυνάμεις της αεροπυρόσβεσης και 7 ελικόπτερα και 5 αεροσκάφη. Επίσης στην περιοχή βρίσκεται κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας όπου σε συνεργασία με την Ασφάλεια της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκεται από εχθές στο τόπο της πυρκαγιάς και πραγματοποιείται επισταμένη έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς»

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook