Η Φωτεινή Αραμπατζή, Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, δήλωσε πως η κυβέρνηση είναι σε ετοιμότητα να διαχειριστεί την δύσκολη κατάσταση που έχει προκληθεί από τις πυρκαγιές.

«Είναι αλήθεια ότι αυτό που ζούμε έχει να συμβεί εδώ και 40 χρόνια. Είναι μία δύσκολη περιβαλλοντικά κατάσταση. Τα μέτωπα των πυρκαγιών είναι δυστυχώς πολλά. Η κυβέρνηση, το κράτος, ο μηχανισμός προσπαθεί αυτή η οικολογική και οικονομική καταστροφή να μη γίνει ανθρώπινη κρίση».

Εκείνο που είναι αισιόδοξο, σύμφωνα με την ίδια, είναι ότι μέχρι σήμερα δεν θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές.

«Αυτό το οποίο λειτούργησε καλά και αποτελεσματικά ήταν το 112. Δεν μπορώ να σκεφτώ τι θα γινόταν με αυτές τις μανιακές φλόγες εάν δεν είχαμε το 112 και την ευχέρεια να εκκενώσουμε οικισμούς. Προτεραιότητα ήταν η διάσωση της ανθρώπινης ζωής», δήλωσε στην Κοινωνία Ώρα MEGA και είπε πως είχαν ήδη γίνει νωρίτερα προπαρασκευαστικές διαδικασίες για αντιμετώπιση πυρκαγιάς.

Το υπουργείο Οικονομικών φρόντισε για την ενίσχυση πτητικών μέσων, ενώ η Ελλάδα έχει δεχτεί βοήθεια από άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

«Μετά την εφιαλτική νύχτα στη Βαρυμπόμπη, ξυπνήσαμε το πρωί έχοντας τα μέτωπα σε ύφεση. Σε αυτό συντέλεσε ο τρόπος αντιμετώπισης από την Πυροσβεστική, τα πεζοπόρα τμήματα, την Πολιτική προστασία, τους εθελοντές, τους Δήμους και τις Περιφέρειες. Υπήρχε σχέδιο για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό της φωτιάς».

Η κ. Αραμπατζή τόνισε πως ο κρατικός μηχανισμός είναι παρόν και έτοιμος να αντιμετωπίσει την κατάσταση και την επόμενη μέρα.

«Με τη χρήση νέων τεχνολογιών ουσιαστικά κάνουμε οριοθέτηση, εντοπισμό και καταγραφή των ζημιών έξι μήνες νωρίτερα» είπε σχετικά με τις αποζημιώσεις όσων έχασαν τις περιουσίες τους στην πυρκαγιά.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook