Γίνεται υπεράνθρωπη προσπάθεια για να σβήσει το μέτωπο της Ολυμπίας ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

«Διαθέτουμε πάρα πολλά εναέρια μέσα προκειμένου να κλείσουμε αυτό το μέτωπο, γιατί έχουμε κι άλλα μέτωπα. Στο σημείο αυτό λίγο έξω από τον αρχαιολογικό χώρο τη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία και το Μουσείο, λίγο έξω από την πόλη της Αρχαίας Ολυμπίας, διεξάγεται ολονύχτια μάχη σώμα με σώμα, προκειμένου να περιορίσουμε την πυρκαγιά και να προστατέψουμε και να παραμείνει ο αρχαιολογικός χώρος και η πόλη φυσικά. Αυτή τη στιγμή πεζοπόρα τμήματα είναι μέσα στη φωτιά, και προσπαθούν να την περιορίσουν και να την οριοθετήσουν προκειμένου να μην επεκταθεί στο αρχαιολογικό χώρο» σημείωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης. 

Ο υπουργός συνεχάρη το διοικητικό προσωπικό και τους πυροσβέστες «που με αυτοθυσία δίνουν τη μάχη με τρόπο ηρωικό, τους χρωστάμε πολλά, αξίζουν πολλά».

Συνέχισε λέγοντας πως «είναι δύσκολες συνθήκες… Πάρα πολύ ειδικές συνθήκες δεν τις συναντάμε συχνά, αλλά και σε αυτές τις συνθήκες υπάρχει σχέδιο διαχείρισης κρίσεων που εφαρμόζουμε». 

«Εύχομαι να είναι όλοι καλά, εύχομαι να ξεπεράσουμε αυτό το κακό, αυτές τις ακραίες συνθήκες και τελικά να αποκαταστήσουμε και τις ζημιές που έγιναν και το περιβάλλον» κατέληξε.

Σκληρή Μάχη

Μάχη με τις φλόγες δίνουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στην Αρχαία Ολυμπία, προκειμένου να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο και να το κρατήσουν μακριά από τον αρχαιολογικό χώρο, το μουσείο και τις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας.

Τα μεσάνυχτα σύμφωνα με πληροφορίες οι φλόγες βρέθηκαν στα 500 μέτρα από το μουσείο.

Το πρωί τα τοπικά μέσα μετέφεραν μια εικόνα ύφεσης της φωτιάς, λίγο αργότερα όμως μιλούσαν για αναζωπύρωση.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, μιλώντας στον εκπομπή του ΑΝΤ1, “Καλοκαίρι Μαζί”, είπε πως υπάρχει αναζωπύρωση στην περιοχή, ενώ ισχυροί άνεμοι πνέουν στην περιοχή και τόνισε ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια η φωτιά να μην περάσει την κορυφογραμμή.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook