Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ενημέρωσε για τις εξελίξεις από τα πύρινα μέτωπα.

Όπως ανέφερε ο Νίκος .Χαρδαλιάς, υπάρχουν 56 ανοιχτές πυρκαγιές αυτή την ώρα σε όλη την Ελλάδα, εκ των οποίων οι πιο σοβαρές σε Αττική, Εύβοια, Μεσσηνία, Φθιώτιδα.

«Η φωτιά έχει περάσει προς τη Λίμνη του Μαραθώνα. Κάνουμε τιτάνια προσπάθεια για να την ανακόψουμε. Στην Εύβοια ενισχύονται τα εναέρια μέσα. Η φωτιά έχει λάβει επικίνδυνες διαστάσεις. Κύριος στόχος μας είναι η αποκοπή του μετώπου προς τη νότια πορεία του» τόνισε ακόμα.

Όπως είπε το 112 έχει στείλει 13 μηνύματα για εκκένωση περιοχών και απομάκρυνση κατοίκων από σημεία τα οποία βρίσκονται σε κίνδυνο.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων είπε ακόμη ότι οι άνεμοι αναμένεται να ενισχυθούν από το απόγευμα.

Ακόμα, ανέφερε πως υπάρχει βλάβη στο κέντρο υψηλής τάσης στο Κρυονέρι, γι αυτό υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε πως θα προχωρά εντός της ημέρας σε εκ περιτροπής διακοπές ρεύματος.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook