«Ο Σταύρος Μπένος είχε κάνει σημαντικό έργο στην αποκατάσταση της πόλης της Καλαμάτας», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος –μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στον Αλφόνσο Βιτάλη.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος, εξέφρασε ωστόσο τον προβληματισμό του για τον τρόπο συγκρότησης και λειτουργίας της ειδικής επιτροπής για την ανασυγκρότηση της Βόρειας Εύβοιας, με επικεφαλής τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ.

«Το έργο που είχε κάνει για την ανοικοδόμηση της Καλαμάτας στηρίχθηκε σε μια ομάδα πολύ σημαντικών πολεοδόμων, αλλά επιπλέον ήταν εκλεγμένος δήμαρχος και είχε τη δημοκρατική νομιμοποίηση. Στην προκειμένη περίπτωση, βλέπουμε να κυριαρχεί η επικοινωνία και όχι η ουσία», είπε ο κ. Ηλιόπουλος.

«Αυτή τη στιγμή, βλέπουμε στο πλαίσιο του επιτελικού κράτους, τον κ. Μητσοτάκη να λέει ότι αυτός θα αναλάβει την ανασυγκρότηση της Εύβοιας. Μου προκαλεί ανησυχία η εντύπωση ότι μπορεί να τα συγκεντρώνει όλα ο πρωθυπουργός στο γραφείο του, με έναν άνθρωπο ο οποίος δεν γνωρίζει την πραγματικότητα της Βόρειας  Εύβοιας, χωρίς ένα σχέδιο ουσιαστικής εμπλοκής των ανθρώπων που να ξέρουν τα προβλήματα και τι πρέπει να γίνει», υποστήριξε.

Σύμφωνα με τον κ. Ηλιόπουλο, ο πρωθυπουργός «δεν φαίνεται να έχει καταλάβει τι συνέβη» και «δυστυχώς δεν μπορεί να υπερβεί το απόλυτο όριο του που είναι η επικοινωνία».

Ερωτηθείς γιατί ο Αλέξης Τσίπρας δεν ζήτησε την παραίτηση των κυρίων Χρυσοχοΐδη και Χαρδαλιά, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως «όποιος έχει κυβερνήσει έχει αντιμετωπίσει και λάθη, για αυτό το λόγο πρέπει να έχουμε σοβαρότητα και σεβασμό απέναντι στον πόνο των ανθρώπων».

«Οι ευθύνες ανήκουν στον πρωθυπουργό. Δεν ζητάς από ένα “σκιάχτρο” να παραιτηθεί. Ο κ. Χρυσοχοΐδης είναι εξαφανισμένος, καθώς η τελευταία φορά που τον είδαμε ήταν όταν αλληλοσυγχαίρονταν με τον κ. Χαρδαλιά την πρώτη ημέρα της φωτιάς στη Βαρυμπόμπη. Αν ο κ. Μητσοτάκης είναι ευχαριστημένος με έναν υφυπουργό ο οποίος βγάζει ψεύτες τους ανθρώπους στο πρωθυπουργικό γραφείο για τα εναέρια μέσα, και με έναν υπουργό ο οποίος τη στιγμή που καίγονται σπίτια δίνει συγχαρητήρια στον εαυτό του ότι τα έχει κάνει όλα υπέροχα, τότε είναι δικό του πρόβλημα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ηλιόπουλος.

Επέμεινε ότι «από την πλευρά της κυβέρνησης βλέπουμε μόνο επικοινωνία, η οποία κατέρρευσε σε ζωντανή σύνδεση. Μια επικοινωνία η οποία δεν ντράπηκε ακόμη και τις κρίσιμες στιγμές να λέει δημόσια ψέματα».

Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο γεγονός ότι το πρωθυπουργικό γραφείο ανακοίνωσε πως υπάρχουν διαθέσιμα 74 εναέρια μέσα, και «την επόμενη ημέρα ο κ. Χαρδαλιάς έκανε λόγο μόλις για 20».

«Την ίδια ημέρα που ο αρχηγός της πυροσβεστικής λέει ότι για τη Βόρεια Εύβοια επιχειρούν 7 με 8 εναέρια μέσα, και ο κ. Χαρδαλιάς λέει 17. Δεν μπορώ να διαλέξω ποιο είναι το πιο τρομακτικό. Ο αρχηγός της Πυροσβεστικής να μην γνωρίζει πόσα επιχειρούν ή ο κ.Χαρδαλιάς συνειδητά να λέει ψέματα», κατέληξε ο ίδιος

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook