Σακελλαροπούλου για Μίκη: Συνέδεσε την πολιτική πράξη με την υπέρβαση και τον αγώνα
Ο Μίκης Θεοδωράκης ήταν «ένας καλλιτέχνης που επέμενε ως το τέλος να βλέπει τον κόσμο με τον ρομαντισμό και την εμπιστοσύνη μιας αιώνιας, ακατάλυτης νιότης» αναφέρει μεταξύ άλλων, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.
Η ανάρτηση της ΠτΔ:
Ο Μίκης Θεοδωράκης, την απώλεια του οποίου πενθούμε σήμερα, υπήρξε ένας πανέλληνας και ταυτόχρονα οικουμενικός δημιουργός, ένα ανεκτίμητο κεφάλαιο του μουσικού μας πολιτισμού. Του χαρίστηκε μια πλούσια και γόνιμη ζωή που την βίωσε με πάθος, μια ζωή ταγμένη στη μουσική, τις τέχνες, τον τόπο μας και τους ανθρώπους του, αφοσιωμένη στις ιδέες της ελευθερίας, της δικαιοσύνης, της ισότητας, της κοινωνικής αλληλεγγύης.
Ο Μίκης δοκιμάστηκε σε όλα τα είδη της μουσικής – το τραγούδι, το ορατόριο, τη συμφωνική μουσική, τη μουσική για τον κινηματογράφο – με εξαιρετική επιτυχία. Έγραψε μελωδίες που συνυφάνθηκαν με την ιστορική και κοινωνική πορεία της Ελλάδας τα μεταπολεμικά χρόνια, μουσικές που λειτούργησαν σαν παρότρυνση, σαν παρηγοριά, σαν διαμαρτυρία, σαν στήριγμα στις ζοφερές περιόδους της νεότερης ιστορίας μας.
Πάντα «πολιτικός», συνέδεσε την πολιτική πράξη με την υπέρβαση και τον αγώνα. Ο ίδιος αυτοχαρακτηρίστηκε «μόνος, ανένταχτος, ανεξάρτητος, αυτοστρατευμένος». Ταγμένος στην εθνική αξιοπρέπεια, την ανθρωπιά και την ομοψυχία, δεν έπαψε ποτέ να είναι ένας βαθύς, πολυσχιδής δημιουργός, κι ένας καλλιτέχνης που επέμενε ως το τέλος να βλέπει τον κόσμο με τον ρομαντισμό και την εμπιστοσύνη μιας αιώνιας, ακατάλυτης νιότης.
Ολες οι Ειδήσεις
- Άρης – Ηρακλής 0-0: Ο «Γηραιός» άντεξε και έφυγε από το «Βικελίδης» με το βαθμό
- Ατρόμητος – Κηφισιά Tutu Deals 1-2: Ο Πόμπο έσπασε το… ρόδι!
- Cash or Trash: Πρεμιέρα Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου στις 17:20 στο Star
- Τάσος Ιορδανίδης: «Η επίσκεψη ήταν 500 ευρώ – Μου πίεζε τα χέρια για να δει εάν έχω δυσανεξία»
- Νέα καταγγελία «φωτιά» για την Ιωάννα Γάκα: Ήμασταν υγιείς και μας διέγνωσε καρκίνο στις σάλπιγγες και μικρόβια στο αίμα (βίντεο)
- Τι προβλέπει η συμφωνία ΗΠΑ – Δανία για τη Γροιλανδία: «Μόνιμος έλεγχος» της ασφάλειας του νησιού από τις ΗΠΑ και «μπλόκο» σε Κίνα και Ρωσία
- Στην Ελλάδα ξανά για διακοπές βρέθηκε η Κλόντια Σίφερ: Οι φωτογραφίες με μπικίνι πάνω σε σκάφος
- Η Ελένη Φουρέιρα «λύγισε» στη σκηνή για τον Γιώργο Μαζωνάκη: «Χάσαμε μία από τις σπουδαιότερες ψυχές, όσο ζω, Μαζώ» – Βίντεο
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook