Οικονόμου για αυξήσεις σε προϊόντα και υπηρεσίες: Στη ΔΕΘ θα υπάρξουν ανακοινώσεις
Χαρακτήρισε ως απολύτως δικαιολογημένη την ανησυχία για αυξήσεις, εξηγώντας ότι αυτό οφείλεται σε εξωγενείς παράγοντες
«Στη Θεσσαλονίκη θα υπάρξουν ανακοινώσεις που θα αφορούν και στα κομμάτια αυτά» ανέφερε στον ΣΚΑΪ για αυξήσεις σε προϊόντα και υπηρεσίες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ενόψει των ανακοινώσεων Μητσοτάκη στη ΔΕΘ. Ο πρωθυπουργός θα κάνει και ανακοινώσεις σε ό,τι αφορά τους φόρους και τις ασφαλιστικές εισφορές είπε.
Ο κ. Οικονόμου έκανε δε λόγο για αντισταθμιστικές πολιτικές για το μικρότερο δυνατό αποτύπωμα στην τσέπη και τη ζωή των ανθρώπων για όσο καιρό κρατήσει η τάση αλλαγής των τιμών.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξήγησε ότι παράμετρος διαμόρφωσης των τιμών είναι και η ίδια η αγορά. «Μην έχετε αμφιβολία, ότι αν υπάρξουν πεδία που η κυβέρνηση μπορεί να κάνει κάτι, θα κάνει, σε βαθμό που δε θα στρεβλώνουμε την αγορά. Εκείνες οι παρεμβάσεις που μπορούν να γίνουν προφανώς και θα γίνουν, κυρίως εκεί που αφορούν τον πολύ κόσμο και κυρίως εκεί που θα υπάρχει σοβαρό πρόβλημα».
Χαρακτήρισε ως απολύτως δικαιολογημένη την ανησυχία για αυξήσεις, εξηγώντας ότι αυτό οφείλεται σε εξωγενείς παράγοντες, δηλαδή «έχει αυξηθεί η τιμή του φυσικού αερίου, έχουν τριπλασιαστεί – τετραπλασιαστεί ίσως και πολύ περισσότερο, τα ναύλα των μεταφορών, οι πρώτες ύλες έχουν πάρει ‘φωτιά’ σε όλο τον κόσμο από τις ζωοτροφές μέχρι το χάλυβα κι αυτό έχει αντανάκλαση σε μια σειρά από πράγματα που αφορούν ή θα αφορούν σε λίγο καιρό την καθημερινότητά μας χωρίς αμφιβολία».
«Η κυβέρνηση προφανώς παρακολουθεί το φαινόμενο, ο ίδιος ο πρωθυπουργός χθες έκανε αναφορά εκτός της ατζέντας στο υπουργικό, κυρίως στη ΔΕΗ, γιατί είναι κρίσιμο, μπορεί να πυροδοτήσει μια σειρά από άλλα πράγματα και αφορά και όλους μας, νοικοκυριά επιχειρήσεις, τον καθένα και την καθεμιά».
Προφανώς, διευκρίνισε ο Γιάννης Οικονόμου, η κυβέρνηση έχει κατά νου ότι εξελίξεις ή πράγματα που μπορεί έστω και έμμεσα να μειώσουν το εισόδημα των πολιτών δεν πρέπει να είναι εκτός του πεδίου ενδιαφερόντων της.
«Γνωρίζει ο κόσμος ότι έχουμε αίσθηση του τι συμβαίνει και πόσο η καθημερινότητα τον απασχολεί. Η κυβέρνηση έχει στηριξει επιχειρήσεις και νοικοκυριά με πάρα πολλά χρήματα το προηγούμενο διάστημα. Η καθημερινότητα του πολίτη, το εισόδημά του είναι στην ατζέντα μας».
Ολες οι Ειδήσεις
- Πρωταθλητής Ευρώπης για 4η φορά ο Ολυμπιακός , 92-85 τη Ρεάλ Μαδρίτης σε ένα τελικό θρίλερ στο T-Center – Ξέφρενοι πανηγυρισμοί με την Κούπα! (βίντεο)
- Εκλογές στην Κύπρο: Καθαρή νίκη του ΔΗΣΥ, δεύτερο κόμμα το ΑΚΕΛ, μπαίνει στη Βουλή το κόμμα του Φειδία Παναγιώτου
- Θεσσαλονίκη: 30χρονος σκότωσε τον πατέρα του χτυπώντας τον με κατσαβίδι στο πρόσωπο – Δείτε βίντεο
- Το Ιράν ζητά αποδέσμευση κεφαλαίων 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων από το Κατάρ ως προϋπόθεση για το Μνημόνιο Συνεργασίας των ΗΠΑ
- Ο Τραμπ λέει ότι οι ΗΠΑ «δεν θα βιαστούν» για μια συμφωνία με το Ιράν αλλά χαρακτηρίζει «εποικοδομητικές» τις διαπραγματεύσεις- Η Τεχεράνη «πρέπει να καταλάβει» ότι δεν μπορεί να αναπτύξει πυρηνικά όπλα
- Μαρία Καρυστιανού: Μήνυμα στήριξης από την μητέρα θύματος των Τεμπών, Μαρία Ντόλκα, για το κόμμα της – « Μην σταματάς, φάτους τα σωθικά»
- 1% CLUB: Απόψε, Κυριακή 24 Μαΐου στις 21:00 στο Star και κάθε Κυριακή
- J2US: Το ζήσαμε δυνατά, όλοι μαζί, ως το τέλος! Φινάλε με ένα ξέφρενο πάρτυ για το μεγαλύτερο μουσικό showτης ελληνικής τηλεόρασης!
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook