Οικονόμου: Γενναία απόφαση τα μέτρα που ανακοινώθηκαν στη ΔΕΘ
Διευκρινίσεις για τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού, έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Τι είπε για τα θετικά κρούσματα που εντοπίστηκαν στα σχολεία.
Για τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, το άνοιγμα των σχολείων και το εμβολιαστικό πρόγραμμα κατά της COVID-19, μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, στην εκπομπή του ΑΝΤ1 “Καλημέρα Ελλάδα”.
Ο κ. Οικονόμου επεσήμανε αναφορικά με την επιδότηση των νεοπροσλαμβανόμενων, πως τα οφέλη των επιχειρήσεων θα κομιστούν μόνο αν δεν κάνουν απολύσεις και έκανε λόγο για «κουτοπόνηρους» και μία νοοτροπία που «πασχίζουμε να αφήσουμε πίσω μας».
Ξεκαθάρισε πως η κάλυψη του 80% των αυξήσεων στο ηλεκτρικό ρεύμα ισχύει για όλους, υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για μία «γενναία απόφαση, προκειμένου να αντιμετωπιστεί ένα κύμα ανατιμήσεων που αφορά τους πάντες».
Σημείωσε πως δεν προβλέπεται αλλαγή στο σύστημα με τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στα καύσιμα, αλλά είναι κάτι που εξετάζεται. Υπενθύμισε πως αυξήθηκε κατά 20% η επιδότηση για το πετρέλαιο θέρμανσης.
Σε ό,τι αφορά στον Φόρο Κληρονομιάς, αναγνώρισε πως είναι ένα πεδίο με το οποίο η Κυβέρνηση οφείλει να ασχοληθεί το επόμενο διάστημα. Όπως είπε, με την κατάργηση του φόρου μεταβίβασης, δίνουμε την ευκαιρία να αξιοποιηθούν οι περιουσίες.
Αναφερόμενος στο άνοιγμα των σχολείων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αποκάλυψε πως από τα περίπου 800.000 τεστ που έγιναν, βρέθηκαν μερικές εκατοντάδες παιδιά θετικά – έκανε χαρακτηριστικά λόγο για μία τάξη μεγέθους 1.000-1.500. Κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, δίνοντας βαρύτητα στον εμβολιασμό, προκειμένου να μην ξανακλείσουν τα σχολεία, υπογράμμισε ο κ. Οικονόμου.
Αναφορικά με το κίνητρο των 50 GB στα κινητά τηλέφωνα των παιδιών που θα εμβολιαστούν κατά της COVID-19, διευκρίνισε πως τα data θα κομίζονται κατόπιν βεβαίωσης του γονέα στον οποίο ανήκει το κινητό τηλέφωνο στο gov.gr
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατέστησε σαφές πως για το θέμα της εισόδου ανηλίκων στους κλειστούς χώρους εστίασης, θα γίνεται με self test για τα παιδιά 5-11 ετών και με rapid test 48 ωρών για εκείνα 12-17 ετών.
Ολες οι Ειδήσεις
- Πρωταθλητής Ευρώπης για 4η φορά ο Ολυμπιακός , 92-85 τη Ρεάλ Μαδρίτης σε ένα τελικό θρίλερ στο T-Center – Ξέφρενοι πανηγυρισμοί με την Κούπα! (βίντεο)
- Εκλογές στην Κύπρο: Καθαρή νίκη του ΔΗΣΥ, δεύτερο κόμμα το ΑΚΕΛ, μπαίνει στη Βουλή το κόμμα του Φειδία Παναγιώτου
- Θεσσαλονίκη: 30χρονος σκότωσε τον πατέρα του χτυπώντας τον με κατσαβίδι στο πρόσωπο – Δείτε βίντεο
- Το Ιράν ζητά αποδέσμευση κεφαλαίων 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων από το Κατάρ ως προϋπόθεση για το Μνημόνιο Συνεργασίας των ΗΠΑ
- Ο Τραμπ λέει ότι οι ΗΠΑ «δεν θα βιαστούν» για μια συμφωνία με το Ιράν αλλά χαρακτηρίζει «εποικοδομητικές» τις διαπραγματεύσεις- Η Τεχεράνη «πρέπει να καταλάβει» ότι δεν μπορεί να αναπτύξει πυρηνικά όπλα
- Μαρία Καρυστιανού: Μήνυμα στήριξης από την μητέρα θύματος των Τεμπών, Μαρία Ντόλκα, για το κόμμα της – « Μην σταματάς, φάτους τα σωθικά»
- 1% CLUB: Απόψε, Κυριακή 24 Μαΐου στις 21:00 στο Star και κάθε Κυριακή
- J2US: Το ζήσαμε δυνατά, όλοι μαζί, ως το τέλος! Φινάλε με ένα ξέφρενο πάρτυ για το μεγαλύτερο μουσικό showτης ελληνικής τηλεόρασης!
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook