Βορίδης για επίθεση με βιτριόλι: Γιατί η 37χρονη μπορεί να αποφυλακιστεί σε λίγα χρόνια
«Ενώ σου λέει ο νομοθέτης πχ τα 3/5 άρα πόσα είναι τα 3/5 στα 15 είναι τα 9, τα 9 γίνονται με τα μεροκάματα 4,5 (έτη), άρα στα 4,5 αποκτάς δικαιώματα».
Συγκλονιστική ποινική υπόθεση, χαρακτήρισε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης την επίθεση με βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου.
Σχολιάζοντας την απόφαση της κατηγορουμένης Έφης Κακαρατζούλα να μην εμφανιστεί την Τετάρτη στο δικαστήριο με την επαγγελματική ιδιότητα του δικηγόρου, τόνισε ότι «συνεκτιμώνται αυτά στα δικαστήρια». «Ο νομοθέτης δίνει το δικαίωμα να μην εμφανιστεί, αλλά οι δικαστές συνεκτιμούν αν είσαι παρών ή απών» εξήγησε.
Η ποινή για την κατηγορούμενη είναι μικρή, ανώτατη ποινή 15 ετών, γιατί είναι απόπειρα ανθρωποκτονίας, δηλαδή από τα 5 με 6 χρόνια που θα της επιβληθούν έχει εκτίσει 1,5 και μπορεί να βγει σε 4 χρόνια σημείωσε.
«Είναι μεγάλο ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί, έχει κάνει ένα πρώτο βήμα η κυβέρνηση σε σχέση με τον Ποινικό Κώδικα και για τους όρους της απόλυσης» είπε ο υπουργός.
«Πείτε ότι θα της επιβάλει το δικαστήριο μέγιστη ποινή 15 έτη… Γιατί βγαίνει; Διότι υπάρχει απόφαση η όποια μεσολαβεί και δίνει το δικαίωμα να απολυθεί υπό όρους εφόσον έχει εκτίσει μέρος της ποινής της. Είπαμε, και πρέπει να γίνει αυτό και να αρχίσει να εφαρμόζεται, ότι έκτος από το τυπικό κριτήριο, πόση ποινή έβγαλε στα 5 χρόνια, υπάρχει και δεύτερο ζήτημα, αν για την ποινή πρέπει να υπολογίζουμε τις λεγόμενες ημέρες που εκτίθηκαν ευεργετικά» είπε.
Όπως τόνισε ο κ. Βορίδης, πρόκειται για τις «διπλές» μέρες, δηλαδή τις μέρες που άμα δουλεύεις τα λεγόμενα μεροκάματα έχουν διπλή έκτιση.
«Τι σημαίνει αυτό; Ότι ενώ σου λέει ο νομοθέτης πχ τα 3/5 άρα πόσα είναι τα 3/5 στα 15 είναι τα 9, τα 9 γίνονται με τα μεροκάματα 4,5 (έτη), άρα στα 4,5 αποκτάς δικαιώματα».
«Αυτά είναι που τα κατά τη γνώμη μου πρέπει να δει το σωφρονιστικό σύστημα, το ποινικό σύστημα, πρέπει να δει όχι μόνο την ονομαστική ποινή, αλλά εν τέλει την πραγματική έκτιση» υπογράμμισε.
Ολες οι Ειδήσεις
- Τρίκαλα: 55χρονος παγιδεύτηκε σε έρημο ορεινό χωριό στα 1000 μ υψόμετρο μετά από κατολίσθηση – «Εγκλωβισμένος για 7η ημέρα»
- Ζωή Παπαδοπούλου: Οι εμφανίσεις στην Κυψέλη, η νέα δισκογραφική δουλειά και η νονά Χαρούλα Αλεξίου
- Ο Τραμπ απειλεί με αγωγή 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων κατά του BBC για «πειραγμένο» βίντεο από την ομιλία του – Η επιστολή των δικηγόρων του
- Ο bwinΣΠΟΡ FM 94,6 στις αναμετρήσεις των «αιωνίων» στην Euroleague
- HOTΕΛ ΕΛVIRA: Όλοι προετοιμάζονται για την άφιξη της πάμπλουτης πελάτισσας αλλά μια μεγάλη έκπληξη τους περιμένει! Τρέϊλερ
- Όλοι Μαζί Μπορούμε: Και φέτος, συνεχίζουμε να πρασινίζουμε την Ελλάδα από άκρη σε άκρη!
- «11 ΑΥΤΟΙ 11 ΕΜΕΙΣ»: Η κορυφαία ενδεκάδα στον αθλητικό σχολιασμό απόψε στις 23:15 στο OPEN
- «Θέλω ένα πακέτο μακαρόνια»: Οι διάλογοι που πρόδωσαν τους παλαιοημερολογίτες με την κοκαΐνη – Έκρυβαν ναρκωτικά σε γλάστρα εκκλησίας – H απάτη με τα λείψανα του Αγίου Παρθενίου – Βίντεο
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook