Ανακοίνωση γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία:

«Με μπάχαλο σε σχολεία και ανοχύρωτο ΕΣΥ ο κ. Μητσοτάκης είναι επιταχυντής της πανδημίας»

Την πιο δύσκολη στιγμή για την εξέλιξη της πανδημίας και ενώ η χώρα μας σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ECDC είναι στο «κόκκινο», καθώς είναι 2η σε κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους και 2η σε θανάτους ανά 1.000.000 κατοίκους σε όλη την Ευρώπη, η κυβέρνηση φαίνεται να βρίσκεται σε σύγχυση και να αποτελεί από μόνη της πηγή κινδύνου και πολλαπλασιαστή της πανδημίας.
Χθες το πρωί ανακοινώθηκε ότι τα κρούσματα στα παιδιά είναι 1.000-1.500, ενώ λίγο αργότερα ο υφυπουργός Γ. Γεωργαντάς είπε ότι είναι 710 και το απόγευμα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 805.

Επίσης χθες ανακοινώθηκαν 900.000 self test μαθητών, ενώ ο μαθητικός πληθυσμός αγγίζει το 1,5 εκατομμύριο. Συνεπώς με βάση όσα επισήμως ανακοινώνει η κυβέρνηση, στα σχολεία μας σχεδόν ένας στους δυο μαθητές δεν ελέγχεται.

Τέλος το αλαλούμ για την πρόσβαση των παιδιών, 12-17 ετών, στους κλειστούς χώρους εστίασης αναδεικνύει ότι στη κυβέρνηση δεν επικοινωνούν ούτε οι υπουργοί μεταξύ τους. Η αρχική ΚΥΑ απαγόρευε την πρόσβαση των παιδιών και χθες τελικά ανακοινώθηκε ότι επιτρέπεται η πρόσβαση με rapid test. Για τα ίδια παιδιά ωστόσο στα σχολεία επαρκούν τα self test μειωμένης αξιοπιστίας, σύμφωνα με την κυβέρνηση.

Η κ. Κεραμέως δήλωνε έκπληκτη για την αλλαγή, ενώ ο κ. Γεωργιάδης υποστήριζε στα κανάλια ότι δεν υπήρξε καμία αλλαγή, παρότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε ήδη προαναγγείλει την κοινή υπουργική απόφαση.

Με δυο λόγια αλαλούμ.

Είναι ζήτημα ανικανότητας;

Είναι ζήτημα έλλειψης συντονισμού;

Ό,τι και να ισχύει, ένα είναι το σίγουρο: Η κυβέρνηση αυτή είναι πια πηγή κινδύνου για την ελληνική κοινωνία και η υπόθεση της δημόσιας υγείας είναι πολύ σοβαρή για να τη χειρίζονται τόσο ανεύθυνοι υπουργοί με τόση αβάσταχτη ελαφρότητα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook