Στο 11,9% η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της MRB για το STAR

Η νέα δημοσκόπηση της MRB, η πρώτη μετά την ανακοίνωση των εξαγγελιών στην ΔΕΘ προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR με τη Μάρα Ζαχαρέα.

Η διαφορά στην πρόθεση ψήφου της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ είναι είναι 10,9% και ανεβαίνει στο 11,9% στην αναγωγή επί των εγκύρων.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 34,6%, έναντι 23,7% του ΣΥΡΙΖΑ, διαφορά 10,9 ποσοστιαίων μονάδων. Το ΚΙΝΑΛ συγκεντρώνει 7%, το ΚΚΕ 5,3%, η Ελληνική Λύση 3,7% και το ΜέΡΑ25 3%. Στο 16,5% η αδιευκρίνιστη ψήφος.


H διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ ανεβαίνει στο 11,9% στην αναγωγή επί των εγκύρων, καθώς στον συγκεκριμένο πίνακα το ποσοστό της ΝΔ ανεβαίνει στο 37,8% και του ΣΥΡΙΖΑ στο 25,9%.

Αναφορικά με την αξιολόγηση της θητείας της κυβέρνησης οι πολίτες απάντησαν σίγουρα θετικά ή μάλλον θετικά σε ποσοστό 39,9%, ενώ μάλλον αρνητικά ή σίγουρα αρνητικά σε ποσοστό 58,2%.

Όσον αφορά την αξιολόγηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης οι πολίτες την έκριναν σίγουρα θετικά ή μάλλον θετικά σε ποσοστό 25,1%, ενώ μάλλον αρνητικά ή σίγουρα αρνητικά σε ποσοστό 70%.

Για τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ και για το αν αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τα προβλήματα της κοινωνίας το 30,4% απάντησε ότι είναι πολύ αποτελεσματικά ή αρκετά αποτελεσματικά, ενώ το 58,4% απάντησε ότι είναι λίγο αποτελεσματικά ή καθόλου αποτελεσματικά.

Αναφορικά με τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση και για το αν αντιμετωπίζουν την αύξηση των τιμών σε βασικά αγαθά το 22,7% απάντησε σίγουρα ναι ή μάλλον ναι και το 64% μάλλον όχι ή σίγουρα όχι.

Στην ερώτηση «υπάρχει κάποιο οικονομικό μέτρο που σας αφορά προσωπικά και θα έχετε κάποιο ουσιαστικό οικονομικό όφελος;», το 24,3% απάντησε ναι, το 50,9% απάντησε όχι και το 24,8% ΔΞ/ΔΑ.

Επιφυλακτικοί εμφανίζονται οι πολίτες και για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, καθώς το 50% εκτιμά ότι κινείται «μάλλον ή σίγουρα προς τη λάθος κατεύθυνση, έναντι 25,1% που εκτιμά ότι «κινείται σίγουρα ή μάλλον προς τη σωστή κατεύθυνση».

Πώς αξιολογούν τους νέους υπουργούς

Για την αξιολόγηση των προσώπων που ανέλαβαν υπουργεία:

Παναγιώτης Θεοδωρικάκος (Προστασίας του Πολίτη): 32,4% σίγουρα/μάλλον θετικά, 35,1% σίγουρα/μάλλον αρνητικά, ΔΞ/ΔΑ 32,5%

Χρήστος Στυλιανίδης (Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας): 31,4% σίγουρα/μάλλον θετικά, 31,8% σίγουρα/μάλλον αρνητικά, ΔΞ/ΔΑ 36,8%

Θάνος Πλεύρης (Υγείας): 21,1% σίγουρα/μάλλον θετικά, 55,3% σίγουρα/μάλλον αρνητικά, ΔΞ/ΔΑ 23,6%

Διαχείριση της πανδημίας

Όσο για τη διαχείριση κορωνοϊού από την κυβέρνηση το 39,9% απάντησε: Σίγουρα ή μάλλον θετικά, το 54% σίγουρα ή μάλλον αρνητικά και 6% ΔΞ/ΔΑ.

Στην ερώτηση για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα διαχειριζόταν καλύτερα την πανδημία εάν βρισκόταν στην κυβέρνηση, το 32,9% απάντησε σίγουρα καλύτερα ή μάλλον καλύτερα, το 21,8% απάντησε το ίδιο κακά, ενώ το 36,6% μάλλον χειρότερα ή σίγουρα χειρότερα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook