Το βράδυ η ομιλία του πρωθυπουργού στη ΓΣ του ΟΗΕ – Σειρά επαφών και συναντήσεων
Η συνεχιζόμενη προκλητικότητα της Άγκυρας θα είναι στο επίκεντρο της ομιλίας, που θα απευθύνει σήμερα Παρασκευή (24/9) ο πρωθυπουργός, στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη.
Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, θα πραγματοποιηθεί στις 16:15 τοπική ώρα, ενώ και σήμερα θα έχει σειρά συναντήσεων και επαφών. Συγκεκριμένα θα συναντηθεί με το editorial bord της εφημερίδας Wall Street Journal.
Στις 11:30 τοπική ώρα ο κ. Μητσοτάκης συναντάται με τον οικονομολόγο Jeffrey Sacks και στις 12 με τον επενδυτή Henry Cravis. Στις 12:30 ώρα Νέας Υόρκης ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Pfizer, Albert Bourla.
Στις 14:00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του προεδρικού συμβουλίου της Λιβύης Mohamed al Menfi.
Στο μεταξύ, ακυρώθηκε η σημερινή επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στο Ground Zero, καθώς στο πρόγραμμά του προστέθηκε συνάντηση με τη διευθυντική ομάδα της Wall Street Journal. Πάντως, η αναβολή ερμηνεύεται ως έμπρακτη ένδειξη της δυσαρέσκειας της κυβέρνησης για την παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου στα εγκαίνια του «Σπιτιού της Τουρκίας», παρουσία Ερντογάν και Τατάρ.
Το Κυπριακό, η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και οι πρωτοβουλίες της Ελλάδας για την στροφή, προς μία “πράσινη” οικονομία, οι οποίες ευθυγραμμίζονται με τους στόχους του ΟΗΕ, για την προστασία του περιβάλλοντος, συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε την Πέμπτη (23/9) ο κ. Μητσοτάκης με τον ΓΓ του Οργανισμού Αντόνιο Γκουτέρες.
Η Ελλάδα είναι σταθερά υπέρμαχος της ειρήνης, της σταθερότητας και της πολυμερούς συνεργασίας στην Ανατολική Μεσόγειο, στη βάση του Διεθνούς Δικαίου, της Σύμβασης του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας και των αρχών καλής γειτονίας, τόνισε ο πρωθυπουργός. Παράλληλα, παρουσίασε την τουρκική παραβατικότητα σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας, ενώ υπογράμμισε ότι το μοναδικό πλαίσιο διαπραγμάτευσης για την επίλυση του Κυπριακού, ορίζεται ξεκάθαρα, από τα δεσμευτικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας, τα οποία προβλέπουν λύση, Διζωνικής, Δικοινοτικής Ομοσπονδίας με μία κυριαρχία, μία διεθνή προσωπικότητα, και μία ιθαγένεια.
Επίσης, ξεκαθάρισε ότι οι προτάσεις που κινούνται σε διαφορετική κατεύθυνση δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές ως βάση συζήτησης και ως εκ τούτου απορρίπτονται, ενώ για το μεταναστευτικό, σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει σηκώσει μεγάλο βάρος, και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη φιλοξενία που παρέχει η χώρα μας, σε όσους δικαιούνται διεθνούς προστασίας.
Νωρίτερα, σε συνέντευξή του, στο Bloomberg, ο πρωθυπουργός διεμήνυσε στην Τουρκία ότι υπάρχει μόνο μία διέξοδος για την επίλυση των διαφορών, και αυτή είναι το Διεθνές Δίκαιο.
Παράλληλα, είχε συναντήσεις με τον πρόεδρο της Microsoft, καθώς και με εκπροσώπους Αμερικανο-εβραϊκών οργανώσεων.
Ολες οι Ειδήσεις
- Χριστίνα Μπόμπα – Σάκης Τανιμανίδης: Το θρίλερ στον αέρα για Παρίσι – «Είμαστε ζωντανοί» (βίντεο)
- Σκάνδαλο στο μπάσκετ: Στη φυλακή ο πρώην διαιτητής Παπαπέτρου για τους στημένους αγώνες – «Αποταμιεύσεις από τη διαιτησία και τη δουλειά μου στο δασαρχείο», είπε για τις 820.000 που βρέθηκαν σπίτι του
- Ιορδανία: Βίντεο ντοκουμέντο από το μακελειό σε ελληνορθόδοξη εκκλησία – Οι πιστοί έτρεχαν έντρομοι
- Βαγγέλης Τσάπας: Αυτοαποκαλύφθηκε τηλεοπτικά, ένας από τους προστατευόμενους μάρτυρες της υπόθεσης των στημένων αγώνων –
- Pizza Fan: Βήμα- βήμα η απάτη με τις «αποδείξεις – κέρασμα» που εξαφάνιζαν τις εισπράξεις – Σε «τούβλα» με ευρώ το 1,1 εκατ. στην κρύπτη του ιδιοκτήτη – “Εκρυψαν” πάνω από 150 εκατ. (βίντεο)
- Pizza Fan: Κλειστά από χθες όλα τα καταστήματα – Αγωνία για 2.500 υπαλλήλους (βίντεο)
- Στημένοι αγώνες μπάσκετ: Παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας θα δηλώσει ο Παναγιώτης Γιαννάκης – Θα καταθέσει τον ανακριτή για τα «εκδικητικά σφυρίγματα»
- Άννα Πρέλεβιτς: Έχω καταλήξει ότι είναι καλύτερα να μην σχολιάζουμε τα σώματα των γυναικών μετά τη γέννα (βίντεο)
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook