Η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Ολοκληρώθηκε η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Ο κ. Οικονόμου άρχισε την ενημέρωση με τον φονικό σεισμό των 5,8 Ρίχτερ στην Κρήτη. «Όλος ο κρατικός μηχανισμός είναι επί ποδός και αν χρειαστεί θα μεταβούν και άλλα κλιμάκια στο νησί για να συνδράμουν τις τοπικές αρχές» τόνισε.

Στη συνέχεια, έκανε απολογισμό των επαφών του πρωθυπουργού στη Νέα Υόρκη και στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. «Κατάφερε να αναβαθμίσει τον πολιτικό και γεωστρατηγικό ρόλο της Ελλάδας. Η Ελλάδα είναι σήμερα ισχυρότερη οικονομικά και γεωπολιτικά» σημείωσε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ακόμα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στο Παρίσι και θα συναντηθεί με την γενική διευθύντρια της Unesco, αλλά και ότι θα παρακαθίσει σε δείπνο εργασίας με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

Αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα: Πρωτοβουλία που ανανεώνει το ποινικό μας οπλοστάσιο. Αποκαθίστανται αστοχίες που προέκυψαν από την προηγούμενη κυβέρνηση, καθιερώνονται μεγαλύτερες ποινές για βιασμούς, εμπρησμούς και αδικήματα που αφορούν ανηλίκους. Οι αλλαγές επιβεβαιώνουν την ευαισθησία της κυβέρνησής μας.

Ερωτήσεις δημοσιογράφων

Στο ερώτημα αν κατατεθεί πρόταση μομφής από τον ΣΥΡΙΖΑ εναντίον του αρμόδιου υπουργού για τη ΔΕΗ, είπε: «Η πρόταση μομφής για τη ΔΕΗ θα είναι απολύτως καλοδεχούμενη. Ευκαιρία να συζητήσουμε για το πότε η ΔΕΗ ήταν έτοιμη να καταρρεύσει, τίνος η πολιτική την οδήγησε στα όρια της κατάρρευσης. Πρώτης τάξεως ευκαιρία να συζητήσουμε για τη διαφορά αντίληψης. Μακάρι να γίνει αυτή από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ. Θα έχει την ευκαιρία ο λαός να παρακολουθήσει την απάντηση “τι ΔΕΗ θέλουμε”».

Σε ερώτηση για τη συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά και την κριτική που άσκησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ανέφερε: «Δεν θα κάνω κανένα σχόλιο για τις δηλώσεις και τις απόψεις πρώην πρωθυπουργού. Δεν θα σχολιάσω τις απόψεις και τις σκέψεις του σε κανένα ζήτημα».

Σε ερώτημα για τη συζήτηση με την Γαλλία για νέα αμυντική συμφωνία και αν θα γίνουν ανακοινώσεις, απάντησε: «Ας κάνουμε λίγη υπομονή».

Δείτε το briefing: 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook