Στα Τρίκαλα ο πρωθυπουργός δεν άκουσε μόνο καλωσορίσματα. Ένα παιδί με χαρακτηριστικά πορτοκαλί μαλλιά τον πλησίασε με θάρρος ζητώντας μία υπογραφή, μία υπογραφή σημαντική για τη ζωή της οικογένειάς του.  

Από το Rosa.gr:

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το Σάββατο πραγματοποίησε επίσκεψη στα Τρίκαλα, όπου έκανε βόλτα στην αγορά της πόλης και συνομίλησε με χαμογελαστούς κι ευχαριστημένους πολίτες, που μάλλον τα βλέπουν όλα καλώς καμωμένα.

Έτσι είθισται σε τέτοιες επισκέψεις άλλωστε. Οι δυσαρεστημένοι πολίτες, δεν έχουν θέση σε αυτές. Ανάμεσα λοιπόν στους επισήμους (ή «αυλοκόλακες») και στον κόσμο που συρρέει να καλωσορίσει και να υποδεχθεί τον πρωθυπουργό στην πόλη χωρίς να του εκφράζει κανένα πρόβλημα, καμία ανησυχία, κανένα αίτημα, κι ενώ ο πρωθυπουργός κάνει συστάσεις για προσοχή και μάσκες στους μικρότερους της παρέας, ξαφνικά μπαίνει μπροστά στην κάμερα και δίπλα στον Μητσοτάκη ένα αγόρι γύρω στα 12.

Με χαρακτηριστικό, κατακόκκινο μαλλί. Στο χέρι του, κρατάει ένα χαρτί που φαίνεται πολύ σημαντικό για εκείνον. Απευθύνεται στον πρωθυπουργό ζητώντας να του το υπογράψει. Θαρρετά και αποφασιστικά. Με την αθωότητα που διακρίνει τα παιδιά που δεν έχουν κάτι να χάσουν αλλά παραμένουν πάντα ευγενικά. Ο πρωθυπουργός αρχικά δεν το κοιτάει καθόλου, ίσως γιατί νομίζει προς στιγμή ότι το παιδί του ζητά αυτόγραφο.

Το παιδί όμως, ζητά από τον πρωθυπουργό σε άπταιστα ελληνικά, να υπογράψει το χαρτί που του δείχνει. Του μιλά για άσυλο. Το παιδί είναι πρόσφυγας από το Ιράκ. Πηγαίνει σχολείο εδώ και τέσσερα χρόνια. Και μιλάει ολόσωστα.

Το παιδί με τα κόκκινα μαλλιά έχει κουραστεί να περιμένει μια υπογραφή για την οικογένειά του. Έχει κουραστεί να βλέπει τους γονείς του να γυρνούν άπραγοι από την Υπηρεσία Ασύλου. Θέλει να τους βοηθήσει. Και αποφασίζει να το ζητήσει από τον πλέον αρμόδιο. Να ζητήσει το πιο απλό πράγμα. Το δικαίωμα να ζει ασφαλής, σαν άνθρωπος. Και όχι σαν παρείσακτος.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook