Μητσοτάκης: Βαθύτατα ευρωπαϊκό το μεταναστευτικό πρόβλημα
«Είμαστε ανοιχτοί, για να συζητήσουμε και να αξιολογήσουμε όλες τις επιλογές που θα μας προτείνει η τοπική κοινωνία»
O Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφτεί τη νέα Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή για τη φιλοξενία αιτούντων άσυλο στη θέση «Ζερβού», καθώς και το παλιό Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στο Βαθύ. Βαθύτατα ευρωπαϊκό χαρακτήρισε το μεταναστευτικό πρόβλημα ο πρωθυπουργός.
«Είμαστε ανοιχτοί, για να συζητήσουμε και να αξιολογήσουμε όλες τις επιλογές που θα μας προτείνει η τοπική κοινωνία», τόνισε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε:
«Στη συνέχεια θα έχουμε την ευκαιρία να περιηγηθούμε στη νέα δομή, μια δομή σύγχρονη, μια δομή ασφαλή, μια δομή με ελεγχόμενη είσοδο και έξοδο, μια δομή της οποίας ο σκοπός είναι να φιλοξενεί προσωρινά -όπως τόνισε και ο υπουργός- πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι θα φθάνουν στη Σάμο έως ότου κριθεί-αξιολογηθεί εάν αυτοί πρέπει να τύχουν καθεστώτος προστασίας. Να πάρουν δηλαδή άσυλο ή σε περίπτωση που δεν πάρουν άσυλο να επιστραφούν βάσει των διεθνών συμφωνιών στις χώρες προέλευσής τους ή στην Τουρκία. Όπως ορίζει εξάλλου η κοινή δήλωση ΕΕ – Τουρκίας του 2016».
«Η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, τόνισε ο πρωθυπουργός, δεν μπορεί να εξαντλείται στη χρηματοδότηση αυτής της υπερσύγχρονης δομής, αλλά πρέπει να καταλήξει σε ένα κοινό σύμφωνο μετανάστευσης και ασύλου, που θα επιμερίζει με δίκαιο τρόπο τις ευθύνες διαχείρισης του σύνθετου αυτού προβλήματος».
«Η δομή σήμερα φιλοξενεί περί τους 300 πρόσφυγες και μετανάστες. Προφανώς, κ. δήμαρχε έχει μεγαλύτερη δυναμικότητα, εκτιμούμε όμως ότι αυτή θα είναι αχρείαστη. Δείτε το ως μία ασφαλιστική δικλείδα στην απευκταία περίπτωση που τα πράγματα χειροτερεύσουν και πάλι έντονα», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.
Ολες οι Ειδήσεις
- Αμαλία Κωστοπούλου: Ρομαντική απόδραση στο Κάπρι με τον σύζυγο της – Φωτογραφίες
- Φωτιά σε Αττική και Βοιωτία: Κάηκαν πάνω από 110.000 στρέμματα
- Φωτιά στο Κανδήλι: Άλογα τρέχουν να ξεφύγουν από τις φλόγες – Συγκλονιστικό βίντεο
- Φωτιά στη Δυτική Αττική: Μάχη με τα πύρινα μέτωπα για 4η μέρα – Άγιος Νεκτάριος και Κανδήλι οι μεγάλες εστίες – 112 για εκκενώσεις (βίντεο)
- Όλοι Μαζί Μπορούμε: Συγκέντρωση τροφίμων και νερών για πυρόπληκτους και πυροσβέστες
- Σύγκρουση ελικοπτέρων στη Ψάθα: Προανάκριση από την ΕΛ.ΑΣ. – Τα σενάρια που εξετάζονται για την τραγωδία με τους δύο νεκρούς χειριστές (βίντεο)
- Φωτιές σε Αττική και Βοιωτία: Επιδότηση ενοικίου μέχρι 500 ευρώ και 100% αποζημίωση για σπίτια που επλήγησαν – Οικονομική ενίσχυση αγροτών και επιχειρήσεων
- Αθηνά Οικονομάκου – Μπρούνο Τσερέλα: Φωτογραφίες από το ταξίδι του μέλιτος στην Πολυνησία – Το σαλάχι, οι καρχαρίες και η… γοργόνα
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook