Δύσκολο θα είναι το επόμενο διήμερο λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας «Μπάλλος» που πλήττει τη χώρα, είπε ο Χρήστος Στυλιανίδης.

Έκτακτη ενημέρωση για την εξέλιξη της σφοδρής κακοκαιρίας «Μπάλλος», που από νωρίς το πρωί σαρώνει τη χώρα έχοντας προκαλέσει σοβαρά προβλήματα, πραγματοποίησε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης.

Λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας αύριο θα είναι κλειστά τα σχολεία  σε Αττική, Εύβοια, Χαλκιδική.

«Αντιμετωπίζουμε ένα επικίνδυνο καιρικό φαινόμενο και πολύ σοβαρό το οποίο κυριαρχεί σε όλη την χώρα», είπε ο υπουργός. Τόνισε ότι ήδη έχουν προληφθεί πολλά περιστατικά, τα οποία θα μπορούσαν να είχαν εξελιχθεί δυσάρεστα. «Έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο διήμερο και γι’ αυτό δεν πρέπει να υπάρχει κανένας εφησυχασμός», πρόσθεσε με έμφαση και επανέλαβε πως όλος ο κρατικός μηχανισμός είναι σε ετοιμότητα.

Στη συνέχεια, είπε πως η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχτεί πολλές κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων και απεγκλωβισμούς από διάφορες περιοχές. Ειδικά για την Αττική, ανέφερε ότι έχουν γίνει 385 κλήσεις στην Πυροσβεστική σε περισσότερες από 20 περιοχές στην Αττική και αφορούσαν κυρίως άντληση υδάτων και κάποιες λιγότερες απεγκλωβισμούς πολιτών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα κυριότερα προβλήματα όσον αφορά στη συσσώρευση υδάτων και την κυκλοφορία των οχημάτων εντοπίζονται στην Ελευσίνα, στη Χαμοστέρνας, στην Πέτρου Ράλλη, την Πειραιώς και στη λεωφόρο Κηφισίας.

Ο κ. Στυλιανίδης ανακοίνωσε ότι κλειστά θα είναι αύριο Παρασκευή τα σχολεία εκτός από την Αττική   σε Εύβοια και  Χαλκιδική.
Όπως είπε ακόμα ο υπουργός Κλιματικής Αλλαγής, στην Κέρκυρα σπεύδει Super Puma προκειμένου να απεγκλωβίσει δεκάδες κατοίκους που έχουν καταφύγει στις οροφές των σπιτιών τους γιατί έχει υπερχειλίσει το ρέμα στην περιοχή Μωραΐτικα.

«Έχουμε προλάβει πολλά περιστατικά, που θα μπορούσαν να εξελιχθουν δυσάρεστα» είπε ακόμη ο κ. Στυλιανίδης, κάνοντας λόγο γα κρίσιμο διήμερο, ενώ υπογράμμισε ότι όλες οι δυνάμεις της χώρας είναι σε πλήρη διασπορά και έχουν λειτουργήσει άρτια.

«Ας αποφύγουμε κάθε περιττή μετακίνηση όσο διαρκούν τα καιρικά φαινόμενα» συνέστησε για μια ακόμη φορά ο Χρήστος Στυλιανίδης.

Δείτε την έκτακτη ενημέρωση για την κακοκαιρία

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook