Οι φόβοι και οι ελπίδες της κυβέρνησης – Τί σχεδιάζει ο Μητσοτάκης
Η ενεργειακή κρίση βάζει σε κίνδυνο τις νέες φοροελαφρύνσεις που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση.
Στην κυβέρνηση έχουν και καλά νέα αλλά και φόβους… Τα καλά νέα έρχονται από την αύξηση των εσόδων κατά 900.000.000 εκατομμύρια ευρώ, εξέλιξη που θα συνεχιστεί ,αλλά οι φόβοι έρχονται από την ενεργειακή καταιγίδα που οδηγεί το οικονομικό επιτελείο σε ανασχεδιασμό των οικονομικών μέτρων.
Κατ αρχήν, το γεγονός ότι ο κ Σταικούρας έσπευσε να δηλώσει , ότι “όσες φοροελαφρύνσεις εξαγγέλθηκαν θα διατηρηθούν” δίνει το στίγμα μιας σταθερότητας στην φορολογική πολιτική.
Όμως αυτή η κρίση “βάζει σε κίνδυνο νέες φοροελαφρύνσεις, όπως γενικό ξήλωμα της έκτακτης εισφοράς, και κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος”, τονίζει κυβερνητικό στέλεχος στο bigpost γατί , πρέπει να έχουμε το χέρι στην τσέπη να μετριάζουμε τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης με νέα μέτρα και παροχές”.
Τί σημαίνει αυτό;
1. Ότι η κυβέρνηση καταγράφει κόστος έκτακτων παροχών σε είδος, όπως ρεύμα πετρέλαιο Φυσικό Αέριο , το οποίο όμως βάζει και σε κατάσταση αναμονής την έκτακτη εισφορά.
2. Αναμένει την πορεία των εσόδων για να σταθμίσει αν θα δώσει έκτακτο μέρισμα τις εορτές στους χαμηλοσυνταξιούχους.
3. Καταγράφει κάθε οικονομική κίνηση στο πεδίο των εσόδων, ώστε να υλοποιήσει έστω και στο παρά πέντε και νέες επιχορηγήσεις.
Προς την κατεύθυνση αυτή έχουμε:
Α) Μετακίνηση της κατάργησης την έκτακτης εισφοράς το 2023
Β) Σταδιακή μείωση του Τέλους επιτηδεύματος από το 2022
Γ) Νέα ενίσχυση του Επιδόματος θέρμανσης αν χρειασθεί.
Δ) Παύση της οριζόντιας επιδότησης του ρεύματος, παρά μόνο σε ευάλωτα νοικοκυριά.
Ε) Χορήγηση ειδικής κάρτας για παροχή και πληρωμή ρεύματος σε ευάλωτους.
ΣΤ) Μεγαλύτερη κάλυψη για την στήριξη νοικοκυριών με Φυσικό Αέριο.
Όλα αυτά έως τον προσεχή Μάιο που θα κρατήσει η κρίση….γιατί αν έρθουν εκλογές έως τότε το πουγκί θα ανοίξει πολύ….
Ολες οι Ειδήσεις
- Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες και τους ισχυρούς ανέμους στο Ρέθυμνο – Νεκροί δύο πυροσβέστες, νέα «112» για εκκενώσεις οικισμών – Απεγκλωβισμοί δια θαλάσσης (βίντεο)
- Θρήνος στο Ρέθυμνο για τους πυροσβέστες που έπεσαν στο καθήκον – Την Πέμπτη το τελευταίο αντίο
- «Λάρισα ερχόμαστε»: Η χαμογελαστή φωτογραφία της Καρυστιανού προκάλεσε την αντίδραση Πλακιά – «Η πόλη αυτή μόνο έμπνευση για χαρούμενα πρόσωπα δεν είναι»
- Υπουργείο Εξωτερικών: Σταθερός στόχος παραμένει η επίλυση του Κυπριακού και η επανένωση της Μεγαλονήσου
- Νεκρός πυροσβέστης στο Γύθειο – Επιχειρούσε στη φωτιά – Υπό διερεύνηση τα αίτια
- Αττική: Δείτε σε ποιες παραλίες απαγορεύεται η κολύμβηση
- «Έπεσαν ηρωικά στο βωμό του καθήκοντος»: Η Πυροσβεστική για τους δύο νεκρούς στη φωτιά στο Ρέθυμνο
- Νεκροί δύο πυροσβέστες που επιχειρούσαν στη μεγάλη φωτιά στη Νέα Κρύα Βρύση Ρεθύμνου – Εγκλωβίστηκαν στο όχημα τους – Μπαράζ μηνυμάτων από το 112 για εκκενώσεις οικισμών (βίντεο)
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook