«Παντού στον πλανήτη η υγειονομική μάχη υπήρξε εθνική υπόθεση. Δυστυχώς δεν μπορώ να πω για το τι έγινε στην πατρίδα μας»

«Μιας και η σημερινή συζήτηση αφορά την υγεία, επιτρέψτε μου και από αυτό το βήμα να μεταφέρω εκ μέρους της ΚΟ της ΝΔ τις ειλικρινείς μας ευχές στην κυρία Γεννηματά. Έδωσε και δίνει τον μεγαλύτερο αγώνα με τη μεγαλύτερη αξιοπρέπεια». Με αυτή τη φράση ξεκίνησε ο πρωθυπουργός την ομιλία του στη Βουλή.

«Δήθεν η κυβέρνηση, είπατε, έχει σφυρίξει τη λήξη του πολέμου κατά της πανδημίας. Πού το είδατε γραμμένο αυτό; Από πού προκύπτει; Η κυβέρνηση προτάσσει την αντιμετώπιση της πανδημίας, εξακολουθούμε να δίνουμε τη μάχη για να πείσουμε τους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν, εγώ κάνω τρεις συσκέψεις την εβδομάδα με το υγειονομικό επιτελείο», τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Δεν ισχύουν τα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε η παραπληροφόρηση η οποία διατρέχει το σύνολο της πολιτικής σας. Τα πραγματικά δεδομένα αφορούν τη συνολική αντιμετώπιση της πανδημίας από την πρώτη στιγμή που αυτή χτύπησε τη χώρα μας», συμπλήρωσε.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε πως η Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ καλύτερη θέση από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο στους θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού και τόνισε πως η μόνη απάντηση που έχουμε απέναντι στη μάστιγα του κορωνοϊού είναι το εμβόλιο.

«Όσο για τη δημόσια υγεία, αρκεί να ακουστεί μια πρόσφατη εκτίμηση των επιστημόνων. Αν οι ενήλικοι άνω των 60 είχαν εμβολιαστεί στο 95% αντί του 80% που δυστυχώς είναι σήμερα, οι διασωληνωμένοι αντί για 360 θα ήταν λίγο παραπάνω από 50», είπε επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος σε στοιχεία από την πανδημία. «Το ίδιο ισχύει και για συμπολίτες μας μικρότερης ηλικίας. Χάσαμε πρόσφατα τρεις συμπολίτες μας ανεμβολίαστους, 28, 30 και 39 ετών. Τι άλλο πρέπει να πούμε για να πείσουμε ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και επιβεβλημένο;», διερωτήθηκε. «Η ίδια η ζωή δείχνει ξεκάθαρα ποιοι και πού κινδυνεύουν. Όσο πιο πολλοί είναι οι εμβολιασμένοι σε μια περιοχή, τόσο λιγότερες οι νοσηλείες και οι απώλειες».

«Παντού στον πλανήτη η υγειονομική μάχη υπήρξε εθνική υπόθεση. Δυστυχώς δεν μπορώ να πω για το τι έγινε στην πατρίδα μας» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και επιτιθέμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση υπογράμμισε «τα επιλεκτικά δεδομένα έγιναν πολύ συχνά αντικείμενο φτηνής αντιπολίτευσης. Με μία ρητορική που δηλητηριάζει την κοινή γνώμη, σπέρνει σύγχυση και εμποδίζει την υπέρβαση της κρίσης. Η σημερινή επίκαιρη ερώτηση που υπογράφει ο κ. Τσίπρας καταφέρνει να τα χωρέσει όλα. Ένα δεν περιέχει. Κάποια σοβαρή, τεκμηριωμένη πρόταση με ρεαλιστικές λύσεις».

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως επέτρεψε μέσα στο κόμμα του «διγλωσσία για τα εμβόλια», αναφερόμενος στον Παύλο Πολάκη.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook