Συνάντηση Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών Μ. Βαρβιτσιώτη με τον Υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις της Ισπανίας Juan Gonzalez-Barba Pera.

Τα θέματα της αντιμετώπισης της πανδημίας και της πορείας του εμβολιασμού στην ΕΕ, η πρόταση του Πρωθυπουργού για το κοινό ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού, οι σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας, το Πακέτο Ανάκαμψης, η διεύρυνση της ΕΕ στα Δυτικά Βαλκάνια και το μεταναστευτικό βρέθηκαν στο επίκεντρο των συνομιλιών που είχε σήμερα στην Αθήνα ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης με τον Υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για Ευρωπαϊκά Θέματα της Ισπανίας, Juan Gonzalez-Barba Pera, που επισκέπτεται τη χώρα μας.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Βαρβιτσιώτης στις δηλώσεις του υπογράμμισε πως Ελλάδα και Ισπανία έχουν ισχυρούς δεσμούς φιλίας και ταύτιση απόψεων στην πλειοψηφία των θεμάτων που αφορούν στις κοινές ευρωπαϊκές πολιτικές, επισημαίνοντας πως η Ισπανία υποστηρίζει την πρόταση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού. Παράλληλα, τόνισε πως η Ισπανία στηρίζει τις ελληνικές θέσεις αναφορικά με τη διεύρυνση της ΕΕ στα Δυτικά Βαλκάνια.

Από την πλευρά του, ο Ισπανός Υφυπουργός σημείωσε «πως το ευρωπαϊκό μας μέλλον θα μας δώσει την ευκαιρία για την εξέλιξη στενότερων σχέσεων των δύο χωρών».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook