Το δελτίο τύπου του Νότη Μαριά αναλυτικά:

Με αφορμή την προκλητική επίσκεψη της Μέρκελ στην Αθήνα ανήμερα της Εθνικής μας Επετείου της 28ης Οκτωβρίου με Aνακοίνωσή μας στις 27/10/2021 καλέσαμε την κυβέρνηση να απαιτήσει από την Frau την άμεση καταβολή των Γερμανικών Αποζημιώσεων.

Όμως τόσο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου όσο και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεν τόλμησαν να απαιτήσουν από τη Μέρκελ την άμεση καταβολή των Γερμανικών Πολεμικών Επανορθώσεων, την εξόφληση του Αναγκαστικού Κατοχικού Δανείου, την Αποζημίωση των συγγενών των θυμάτων που δολοφονήθηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής καθώς και την επιστροφή των κλαπέντων από τους ναζί αρχαιολογικών μας θησαυρών.

Επιπλέον η Μέρκελ κάνοντας σπονδές στα μνημόνια δεν ζήτησε ούτε μια συγνώμη από τον Ελληνικό λαό τον οποίο φτωχοποίησε με την καταστροφική της πολιτική. Απλά επανέλαβε τη γνωστή της κυνική ρήση ότι ζήτησε πολλά από τον Ελληνικό λαό χωρίς όμως να κάνει ούτε και την ελάχιστη αυτοκριτική για την μνημονιακή της πολιτική η οποία κατέστρεψε τον λαό μας και οδήγησε στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Μάλιστα στις δηλώσεις της στους δημοσιογράφους υπεραμύνθηκε των δήθεν ιδιωτικοποιήσεων οι οποίες ως γνωστόν οδήγησαν σε κρατικά γερμανικά χέρια τόσο τον ΟΤΕ όσο και τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια. Επιπλέον καθαγίασε με τις δηλώσεις της και τις μνημονιακές δήθεν μεταρρυθμίσεις οι οποίες οδήγησαν στη λιτότητα και στη βίαιη δημοσιονομική προσαρμογή, στο πετσόκομμα μισθών και συντάξεων και στη διάλυση του κοινωνικού κράτους.

Έτσι τελικά η Frau πέρασε ένα ευχάριστο διήμερο στην Αθήνα στις 28 και 29 Οκτωβρίου, χωρίς να τολμήσει κανείς να την ενοχλήσει για το ζήτημα των Γερμανικών Αποζημιώσεων και για την καταστροφική της μνημονιακή πολιτική.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook