Συνέντευξη του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Νάσου Ηλιόπουλου, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra Channel.

«Σήμερα είδαμε εικόνες από δύο Ελλάδες. Η μία Ελλάδα ήταν η εικόνα του γιατρού, υπεύθυνου της μονάδας Covid στη Λάρισα, ο οποίος κατέρρευσε μπροστά στις κάμερες από υπερκόπωση και η άλλη Ελλάδα ήταν η εικόνα του Κυριάκου Μητσοτάκη στο εξωτερικό να τον φωτογραφίζουν ενώ βγάζει σέλφι χαμογελαστός», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας το βράδυ της Τρίτης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra Channel και το δημοσιογράφο Γιώργο Μελιγγώνη.

«Πρόκειται για δύο χώρες που δεν επικοινωνεί η μία με την άλλη. Από τη μία οι άνθρωποι που δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή και από την άλλη αυτοί που έχουν την ευθύνη για το γεγονός ότι το… “τελευταίο μίλι” έχει μετατραπεί σε έναν τεράστιο Γολγοθά», σημείωσε με νόημα ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Αναφερθείς στην ανακοίνωση των νέων μέτρων της κυβέρνησης για την πανδημία, υπογράμμισε: «περιμέναμε πρώτα απ’ όλα να ακούσουμε μέτρα για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, στη Βόρεια Ελλάδα δεν υπάρχουν ΜΕΘ και τα νοσοκομεία είναι στο κόκκινο». «Υπάρχουν περιφερειακά ιατρεία που κλείνουν και οι γιατροί μεταφέρονται στα νοσοκομεία. Δηλαδή αντί να έχουμε προσλήψεις και ενίσχυση του ΕΣΥ, οι γιατροί παίζουν …“μουσικές καρέκλες”», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Αυτή τη στιγμή οι μόνιμοι εργαζόμενοι στο δημόσιο σύστημα υγείας είναι λιγότεροι από όσους υπήρχαν πριν την πανδημία», επισήμανε ο Νάσος Ηλιόπουλος, ενώ πρόσθεσε ότι «στον προϋπολογισμό που φέρνει η ΝΔ για το ’22, οι δαπάνες για τη δημόσια υγεία μειώνονται κατά 900 εκ.».

«Επίσης, δεν ακούσαμε τίποτα για μέσα μεταφοράς, χώρους εργασίας και σχολεία», συνέχισε, τονίζοντας ότι «ειδικά στα σχολεία, αυτό που κάνει τώρα η κ. Κεραμέως και η κυβέρνηση είναι εγκληματικό: συγχωνεύονται σχεδόν 1.000 τμήματα πανελλαδικά, δηλαδή φτιάχνουν τάξεις με 28 και 29 παιδιά εν μέσω πανδημίας».

«Και την ίδια στιγμή είναι προκλητικό να βγαίνει ο κ. Πλεύρης και να δηλώνει ότι υπάρχει πρόβλημα με τη μετάδοση του ιού στην εστίαση και στο εμπόριο και δεν υπάρχει πρόβλημα στις εκκλησίες, αναρωτιέμαι αν η επιτροπή συμφωνεί με αυτήν την άποψη», είπε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Αυτό που πρέπει να γίνει άμεσα είναι να υπάρξει επίταξη των ιδιωτικών κλινικών σε όλες τις “κόκκινες περιοχές”», σημείωσε. «Έρευνα έδειξε ότι το 80% των θανάτων στο δεύτερο κύμα της πανδημίας, συνέβησαν εκτός ΜΕΘ», ανέφερε, «ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι πέρσι τέτοια περίοδο είχαμε 153 διασωληνωμένους και τώρα είμαστε στους 434».

«Τα σχολικά τμήματα σίγουρα δεν πρέπει να συγχωνευθούν», τόνισε και πρόσθεσε ότι «πρέπει να αλλάξει η κατάσταση στα μέσα μαζικής μεταφοράς».

Στηλίτευσε μάλιστα τη φιλοσοφία της κυβέρνησης -όπως εκφράζεται και από εκπροσώπους της ΝΔ- για «πανδημία ανεμβολίαστων». «Όλοι δίνουμε τη μάχη για τον εμβολιασμό, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όποιος έχει κάνει το εμβόλιο είναι άτρωτος και για αυτό απαιτούνται μέτρα δημόσιας υγείας», επισήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου.

Κάνοντας λόγο για ξεκάθαρη αποτυχία της κυβέρνησης Μητσοτάκη για το γεγονός ότι «αυτή τη στιγμή η χώρα έχει 40% ανεμβολίαστους», υπογράμμισε ότι «είναι ευθύνη της κυβέρνησης ότι δεν ενισχύθηκε η πρωτοβάθμια περίθαλψη, ότι δεν λειτούργησαν οι κινητές μονάδες εμβολιασμού, όπως είναι επίσης ευθύνη της κυβέρνησης το ότι “έσπασε” η εμπιστοσύνη με την κοινωνία».

Τόνισε ακόμα ότι «η ΝΔ εκ του αποτελέσματος δεν μπορεί να ισχυρίζεται ότι έκανε αποτελεσματική καμπάνια υπέρ του εμβολιασμού». «Και σίγουρα δεν είναι στις βέλτιστες πρακτικές», είπε με νόημα, «να δίνεις δημόσιο χρήμα από μια καμπάνια για τη δημόσια υγεία, σε ακροδεξιούς που προβάλλουν αντιεμβολιαστικό λόγο και θεωρίες συνομωσίας». Υπενθύμισε δε ξανά ότι ο νυν υπουργός Υγείας, «ο κ. Πλεύρης, λίγους μήνες πριν έλεγε ότι δεν είναι δουλειά της κυβέρνησης να πείσει τον κόσμο να εμβολιαστεί».

Όσον αφορά την κατάσταση στην οικονομία, επανέλαβε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για «τη ρύθμιση και διαγραφή του ιδιωτικού χρέους των μικρομεσαίων επιχειρήσεων -μέτρο που θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις να αποφύγουν το λουκέτο, θα διατηρήσει τις θέσεις εργασίας και θα φέρει έσοδα στο δημόσιο ταμείο, τα οποία διαφορετικά θα χάνονταν».

Υπογραμμίζοντας την ανάγκη «να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός στα 800 ευρώ», σημείωσε ότι «δεν μπορεί η ΝΔ να πανηγυρίζει για 6% ανάπτυξη και την ίδια στιγμή να λέει ότι η οικονομία δεν αντέχει την αύξηση του κατώτατου». «Όπως επίσης δεν γίνεται, τη στιγμή που αρνείται την αύξηση του κατώτατου, η κυβέρνηση να δίνει φοροαπαλλαγές για γονικές παροχές μέχρι 800.000 ευρώ ή να δίνει 120 εκ. ευρώ στην Aegean χωρίς μάλιστα να πάρει μετοχές», πρόσθεσε.

«Η ΝΔ άλλωστε, διαχρονικά, δεν έχει πρόβλημα με τις δημόσιες δαπάνες, αρκεί να τις σπαταλάει σε δικούς της ανθρώπους και συμφέροντα που έχουν μάθει να ζουν με την κρατική χρηματοδότηση», κατέληξε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook