Σε αναζήτηση 500.000.000 ευρώ προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ώστε να καλύψει ένα ακόμη τμήμα των κοινωνικών αναγκών εν όψη της νέας ενεργειακής κατάστασης που διέρχεται η χώρα.

Ήδη οι εντολές του Πρωθυπουργού είναι «η στήριξη της Κοινωνίας πρέπει να συνεχιστεί» με ό,τι συνεπάγεται αυτό, για τον Υπουργό Οικονομικών κ Σταικούρα.

Μάλιστα αρκετοί στην κυβέρνηση εκτιμούν, ότι μπορεί να βρεθεί αυτό το ποσό καθώς η ανάπτυξη θα συνεχιστεί. Στους υπολογισμούς του Υπ. Οικονομικών έχουμε.

Α) Νέα κάλυψη σε ενεργειακές ανάγκες δηλαδή Ηλεκτρικό Φ Αέριο και Πετρέλαιο θέρμανσης.

Β) Γρηγορότερη κάλυψη των φορολογικών επιστροφών.

Γ)Πληρωμή μεγάλου τμήματος των 300.000 απλήρωτων συντάξεων του Δημοσίου

Δ) Αποζημίωση από 1000-4,000 ευρώ επαγγελματιών που δεν πήραν ούτε ευρώ από τις επιστρεπτέες προκαταβολές.

Ε) Αύξηση του κατώτατου μισθού άνω των 700 Ευρώ.

ΣΤ) Διπλή Πληρωμή του ΚΕΑ με 1.9000

Ζ) Διατήρηση όλων των φορο-ελαφρύνσεων.

Η) Νέα μείωση του ΕΝΦΙΑ έως 8% μεσοσταθμικά. Ο νέος Κρατικός Προϋπολογισμός για το 2022 θα περιλαμβάνει μείωση του ΕΦΝΙΑ και «μεγάλο ποσοστό του κόσμου θα δει μειώσεις» επισημαίνει ο κ Σκυλακάκης .

Θ) Γρηγορότερη καταβολή του επιδόματος θέρμανσης, στους δικαιούχους.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι ακόμη και ο Υπουργός Ενέργειας, κ. Σκρέκας διατύπωσε: «Είχαμε προϋπολογίσει 150 εκατ. ευρώ επιδότηση και είπαμε ότι κάθε μήνα θα ερχόμαστε και θα βλέπουμε πώς έχουν κυμανθεί οι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας τον προηγούμενο μήνα και θα αυξάνουμε το ποσό της επιδότησης», ανέφερε και πρόσθεσε ότι «όταν κάναμε τους υπολογισμούς τον Αύγουστο η τιμή χονδρεμπορικής ήταν γύρω στα 100 ευρώ η μεγαβατώρα. Τώρα έχει ξεπεράσει τα 200 ευρώ».

Τέλος η κυβέρνηση φαίνεται να υιοθετεί μέσω του κ Γεωργιάδη την θέση του Διοικητή της Τραπέζης Ελλάδος κ Στουρνάρα <να χορηγηθούν δάνεια με κρατική εγγύηση μέσω ΕΣΠΑ». Όλα πάντως θα ανακοινωθούν με την κατάθεση του Προϋπολογισμού στη Βουλή.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook