Aκόμα μια επίθεση εξαπέλυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εναντίον της Ελλάδας για το προσφυγικό, υποστηρίζοντας ότι η χώρα μας καταδικάζει τους πρόσφυγες σε θάνατο.

Με άνοιγμα των ελληνοτουρκικών συνόρων για τους πρόσφυγες απείλησε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια κοινών δηλώσεών του με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν.

«Στo Αιγαίο και στην Μεσόγειο η χώρα που τρύπα τα φουσκωτά των μεταναστών τα βυθίζει και τους καταδικάζει σε θάνατο είναι η Ελλάδα» ανέφερε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προσθέτοντας ότι «δυστυχώς και ο Μητσοτάκης και οι δικοί του προσπαθούν να σώσουν την μέρα λέγοντας ψέμματα».

«Δεν είναι ειλικρινής και επειδή δεν συμπεριφέρονται με ειλικρίνεια δεν εμπνέουν εμπιστοσύνη στην περιοχή» κατέληξε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε για τις δηλώσεις του Τούρκου ηγέτη και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου υπογράμμισε πως «η Ελλάδα είναι ευρωπαϊκό κράτος δικαίου, η οποία προστατεύει τα σύνορά της, που είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ ταυτόχρονα σώζει και ανθρώπινες ζωές στη θάλασσα». «Και όταν απειλείται από χώρες που χρησιμοποιούν απελπισμένους ανθρώπους για γεωπολιτικούς σκοπύς θα απαντά πάντα με αποφασιστικότητα» πρόσθεσε ο κ. Οικονόμου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook