«Πολιτικά και επιχειρησιακά είμαστε αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουμε τις απειλές. Αυτή είναι η εντολή του πρωθυπουργού»,

«Ο κ. Ερντογάν μάς έχει συνηθίσει σε απειλές. Είμαστε προετοιμασμένοι για τα πάντα. Αν αυτές οι απειλές γίνουν πράξεις, θα μας βρει έτοιμους. Πολιτικά και επιχειρησιακά είμαστε αποφασισμένοι να τις αντιμετωπίσουμε. Αυτή είναι η εντολή του πρωθυπουργού». Αυτό τόνισε, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης, σχολιάζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου ότι οι ΗΠΑ έχουν επιλέξει λάθος πλευρά στο Αιγαίο για να συνταχθούν, ανέφερε ότι μαρτυρούν το μέγεθος της απομόνωσής του.

Περαιτέρω, σημειώνεται πως ερωτώμενος για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών και με αφορμή τις ερωτήσεις της Ολλανδής δημοσιογράφου κατά την πρόσφατη συνέντευξη του Έλληνα και του Ολλανδού πρωθυπουργού, ο αναπληρωτής υπουργός επεσήμανε ότι η Ελλάδα είναι απόλυτα σύννομη με όσα προβλέπει ο ευρωπαϊκός κανονισμός για τη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων.

O κ. Βαρβιτσιώτης παρατήρησε ότι η Ευρώπη έχει θορυβηθεί από όσα συμβαίνουν στην Πολωνία και τη Λιθουανία και πλέον έχει αντιληφθεί ότι «η εργαλειοποίηση των μεταναστών είναι μία ευθεία απειλή.

Καταλήγοντας, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών είπε ότι η Τουρκία έχει φτάσει να αποτελεί μόνιμο θέμα στην Ευρώπη, για θέματα είτε αλιείας είτε ανθρωπίνων δικαιωμάτων είτε οικονομίας είτε ασφάλειας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook