Μητσοτάκης για Πολυτεχνείο: Ο Νοέμβρης του 1973 δίδαξε ενότητα και αλληλεγγύη
Στο μήνυμά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητά να μην υπάρξουν ακρότητες...
Αναλυτικά η ανάρτηση
«Σαράντα οκτώ χρόνια από την ιστορική εξέγερση του Πολυτεχνείου, θυμόμαστε και τιμούμε. Εμπνεόμαστε και τολμούμε.
Συλλογιζόμαστε και προχωρούμε! Τα μηνύματα εκείνων των μεγάλων στιγμών μετατρέπονται, σήμερα, σε καθημερινό προσανατολισμό προς μία ασφαλή Δημοκρατία.
Που βαθαίνει τον χαρακτήρα της και απλώνει τα δικαιώματα του πολίτη. Δεν νοσταλγούμε γερασμένα συνθήματα, αλλά υλοποιούμε ζωντανά αιτήματα. Χτίζοντας μία οικονομία, που αυξάνει την ευημερία όλων, σεβόμενη το περιβάλλον. Μια Παιδεία, που προσφέρει εργασία και πρόοδο. Και μία δυναμική κοινωνία, που δεν αφήνει κανέναν πίσω. Ας υποδεχτούμε, φέτος, τη μεγάλη επέτειο μακριά από καπηλείες και ακρότητες.
Με τις σκέψεις μας στην αληθινή κληρονομιά της. Και με τις πράξεις μας ν’ απαντούν στο πρόταγμα της συγκυρίας, που είναι η δημόσια υγεία: Εμβολιαζόμενοι, τηρώντας τα μέτρα προστασίας, προφυλάσσοντας τη ζωή μας και τη ζωή των γύρω μας. Άλλωστε, πριν από όλα, ο Νοέμβρης του 1973 δίδαξε ενότητα και αλληλεγγύη. Κυρίως, όμως, την ώριμη κατάθεση της προσωπικής στάσης στη συλλογική κοινωνική δράση. Σαράντα οκτώ χρόνια μετά, οι λέξεις «Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία» ανανεώνουν το νόημά τους. Εμπνέοντας, πλέον, μία νέα και ισχυρή Ελλάδα. Που, ήδη, αλλάζει και ακμάζει!».
Ολες οι Ειδήσεις
- H «Καθημερινή της Κυριακής»
- Το «Πρώτο Θέμα» της Κυριακής
- Αλεξάνδρα Νίκα: Στο Παρίσι με τον γοητευτικό αδελφό της, Παναγιώτη – Φωτογραφίες από το ταξίδι με τον Κωνσταντίνο Αργυρό
- Κηφισιά – Ολυμπιακός 2-3: Ο Μάρτινς έστειλε τους “ερυθρόλευκους” από την κόλαση στον παράδεισο
- Η Κατερίνα Λιόλιου κουτούλησε τον Σάκη Ρουβά στην πίστα: Οι χορευτικές τους φιγούρες και τα γέλια – Βίντεο
- Μάνη: 53χρονος πυροβόλησε και σκότωσε τον αδερφό του – Κτηματικές διαφορές όπλισαν το χέρι του δράστη
- Απάτη άνω των 3 εκατ. ευρώ από ΜΚΟ: Τα μέλη της εξαπατούσαν τους δωρητές κι έκλεβαν τα χρήματα από εράνους για παιδιά με σοβαρές ασθένειες, έστηναν ποδοσφαιρικούς αγώνες κι έπαιζαν στοιχήματα διαδικτυακά (βίντεο)
- «Η οικογένειά του δεν σταμάτησε ποτέ να αγαπάει τον Γιώργο Μαζωνάκη, η μητέρα του τον έπαιρνε κάθε μέρα τηλέφωνο» είπε ο φίλος του Bob Dimitrov (βίντεο)
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook