Στην Αθήνα πραγματοποιείται σήμερα η τετραμερής σύνοδος των υπουργών εξωτερικών Ελλάδας Γαλλίας Κύπρου και Αιγύπτου με επίκεντρο την συνεργασία των τεσσάρων χωρών στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

Πριν την έναρξη των εργασιών ο Γάλλος υπουργός εξωτερικών συναντήθηκε με τον Ελληνα ομόλογό του και έγινε δεκτός από τον πρωθυπουργό.

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 12:30 η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον Γάλλο ομόλογό του Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν, η πρώτη κατ’ ιδίαν μετά την υπογραφή της αμυντικής συμφωνίας Ελλάδας – Γαλλίας. Αμέσως μετά οι δύο υπουργοί Εξωτερικών προχώρησαν σε κοινές δηλώσεις στον Τύπο.

Η συνάντηση άρχισε λίγο μετά τις 11:00 με τη θερμή υποδοχή που επιφύλαξε ο Νίκος Δένδιας στον Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν.

«Υποδέχτηκα στο υπουργείο Εξωτερικών τον Γάλλο ομόλογό του Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν, επιβεβαιώνοντας τις άριστες διμερείς σχέσεις. Ελλάδα και Γαλλία είναι στρατηγικοί σύμμαχοι που συνδέονται με κοινές αξίες και ιστορικούς δεσμούς φιλίας των λαών τους», έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter ο κ. Δένδιας.

Το πρόγραμμα του Γάλλου υπουργού Εξωτερικών ξεκίνησε το πρωί με τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, στην οποία έλαβε μέρος και ο υπουργός Εξωτερικών.

Μετά το πέρας των εργασιών της τετραμερούς προγραμματίζεται να λάβουν χώρα δηλώσεις στον Τύπο περί τις 15:30.

Παράλληλα, έντονο διάβημα Ελληνικής πλευράς προς την Προεδρία της Αλβανικής Δημοκρατίας σχετικά με έκθεση φωτογραφιών και χαρτών με αντικείμενο την «γενοκτονία των τσάμηδων» και την «κατοχή Αλβανικών εδαφών από την Ελλάδα».

Το ρεπορτάζ του MEGA:

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook