Δυσαρέσκεια για τη διαχείριση της πανδημίας αλλά και της οικονομίας από την κυβέρνηση αποτυπώνεται στα ευρήματα της μεγάλης δημοσκόπησης της εταιρίας Alco για λογαριασμό του Open.

Συγκεκριμένα, στην ερώτηση «είστε ή όχι ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση σε σχέση με την αντιμετώπιση της πανδημίας», αρνητικά απαντά το 54% και θετικά το 35%. Αναφορικά με το αν τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ανόδου των τιμών στην ενέργεια έχουν βοηθήσει, το 38% απαντά «καθόλου», το 28% «λίγο» ενώ το 16% λέει ότι τον βοήθησε «αρκετά» και μόλις το 4% «πολύ».

Πτώση ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και άνοδος του ΚΙΝΑΛ

Παράλληλα, Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ καταγράφουν πτώση των ποσοστών τους – σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της Alco- με αποτέλεσμα η διαφορά ανάμεσα στους δύο να είναι στο 9,7%, η μικρότερη που έχει καταγραφεί από τις εκλογές του 2019. Από την απώλεια των δύο κομμάτων φαίνεται να επωφελείται το Κίνημα Αλλαγής που σημειώνει άνοδο 3,3%. Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 33,3% ο ΣΥΡΙΖΑ 23,6% και το ΚΙΝΑΛ 9,7%. Τέταρτο είναι το ΚΚΕ με 5,6% και ακολουθούν η Ελληνική Λύση με 4,3% και το ΜέΡΑ25 με 3.1%.

Σαφές προβάδισμα Μητσοτάκη έναντι Τσίπρα

Την ίδια ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρεί σαφές προβάδισμα σε σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα καθώς σε όλα τις σχετικές ερωτήσεις προηγείται με μεγάλη διαφορά του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο Πρωθυπουργός συγκεντρώνει το 37% των προτιμήσεων στην ερώτηση «ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο ως πρωθυπουργό» με τον Αλέξη Τσίπρα να συγκεντρώνει 25% και το κανένας το 32%. Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει το 36% στην ερώτηση αναφορικά με ποιον εμπιστεύονται οι πολίτες για τη διαχείριση της πανδημίας ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μόλις το 19%. Σε ό,τι αφορά την οικονομία ο Κ. Μητσοτάκης προηγείται του Α. Τσίπρα με 37% έναντι 22%

Ντέρμπι στο ΚΙΝΑΛ

Ντέρμπι ανάμεσα σε τρεις φαίνεται ότι θα είναι η εκλογή για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής με τον Νίκο Ανδρουλάκη να προηγείται ως προς την καταλληλότητα με βραχεία κεφαλή του Ανδρέα Λοβέρδου ενώ τρίτος έρχεται ο Γιώργος Παπανδρέου. Συγκεκριμένα, στο ερώτημα: «Ανεξάρτητα από το κόμμα που ψηφίζετε, ποιος θεωρείτε ότι είναι ο πλέον ικανός και κατάλληλος για να εκλεγεί πρόερδος του ΚΙΝΑΛ», ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει το 33% και ο Ανδρέας Λοβέρδος το 32%. Τρίτος ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου με ποσοστό 24%.

«Μπλόκο» στους ανεμβολίαστους για εκκλησίες και σούπερ μάρκετ

Τέλος, οι πολίτες εμφανίζονται αρνητικοί ως προς την είσοδο ανεμβολίαστων σε εκκλησίες και σούπερ μάρκετ. Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά τις εκκλησίες το 67% απαντά ότι δεν πρέπει να επιτρέπεται η είσοδος στους ανεμβολίαστους ενώ στο σούπερ μάρκετ το ποσοστό φτάνει το 62%.

Πηγή:  ΕΘΝΟΣ

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook