Συνέντευξη του τομεάρχη Ανάπτυξης και Επενδύσεων της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ και βουλευτή Μεσσηνίας, Αλέξη Χαρίτση, στον ρ/στ «Πρώτο Πρόγραμμα».

«Δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη χωρίς διασφάλιση της δημόσιας υγείας»

«Χωρίς διασφάλιση της δημόσιας υγείας δεν μπορούμε να μιλάμε για ανάπτυξη» δήλωσε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ και βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης, στο ρ/στ «Πρώτο Πρόγραμμα» της ΕΡΤ. «Κλάδοι όπως το λιανεμπόριο και η εστίαση βρίσκονται σε ένα άτυπο lockdown χωρίς να έχουν την αναγκαία στήριξη» συνέχισε ο ίδιος, τονίζοντας ότι «οι ενισχύσεις στην πανδημία δόθηκαν καθυστερημένα και άφησαν πολλούς εκτός».

«Η γενναία ρύθμιση του χρέους της πανδημίας είναι κεφαλαιώδης για την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων» υπογράμμισε ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, «ειδικά την στιγμή που 1 στις 4 επιχειρήσεις έχουν μηδενικά ταμειακά διαθέσιμα, ενώ από την αρχή του νέου έτους θα πρέπει να αποπληρωθούν οι συσσωρευμένες υποχρεώσεις». Παράλληλα αναφέρθηκε στο «πλήθος κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων που έχουμε κάνει εδώ και μήνες για όλα τα ζητήματα της ακρίβειας, από τις πρώτες ύλες και τις μεταφορές, μέχρι τα σούπερ μάρκετ και βεβαίως την ενέργεια, που συμπαρασύρει το σύνολο της οικονομίας».

«Στον προϋπολογισμό του 2022 που πρόσφατα κατατέθηκε στην Βουλή δεν υπάρχει κανένα κονδύλι για την αντιμετώπιση του κύματος της ακρίβειας» επισήμανε ο Αλ. Χαρίτσης, αντιπαραβάλλοντας την «πρόταση τριών σημείων του ΣΥΡΙΖΑ για ενεργοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών και των ρυθμιστικών αρχών ώστε να υπάρξει ρύθμιση των αγορών που είναι έρμαια των κερδοσκόπων ειδικά στο εμπόριο και στην ενέργεια», «προγράμματα στήριξης των ευάλωτων στρωμάτων και των ενεργοβόρων επιχειρήσεων» και «μείωση φορολογικών υποχρεώσεων που σχετίζονται με την ενέργεια». «Δυστυχώς η τροπολογία που καταθέσαμε για μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης σε ενεργειακά προϊόντα απορρίφθηκε από την κυβέρνηση» σχολίασε χαρακτηριστικά.

«Στον ΣΥΡΙΖΑ αγωνιζόμαστε πολλά χρόνια ώστε η Ευρώπη να αντιμετωπίζει τις κρίσεις με επεκτατική πολιτική και όχι με μέτρα λιτότητας» δήλωσε ο τομεάρχης Ανάπτυξης. Τόνισε ότι «η άρση των δημοσιονομικών περιορισμών αλλά και η δημιουργία του Ταμείου Ανάκαμψης είναι πολύ σημαντικές εξελίξεις που δείχνουν μια θετική μετατόπιση στην πολιτική της Ευρώπης». «Κάθε χώρα πρέπει να αξιοποιήσει αυτές τις ευκαιρίες και βέβαια να πιέσουμε ώστε αυτές οι αλλαγές να έχουν μόνιμα χαρακτηριστικά, κάτι που δεν κάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη» κατέληξε ο Αλ. Χαρίτσης.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook