Λοβέρδος: Ψηφίζω Ανδρουλάκη στον δεύτερο γύρο

Τον Νίκο Ανδρουλάκη στηρίζει στον δεύτερο γύρο των εκλογών ο Ανδρέας Λοβέρδος.
Αναλυτικά η ανακοίνωσή του Ανδρέα Λοβέρδου:
«Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου τους 270.000 πολίτες, που με ανεξάντλητη υπομονή κατάφεραν να ψηφίσουν και μετέβαλαν την 5η Δεκεμβρίου σε γιορτή της Δημοκρατίας. Εκφράζω την κατανόησή μου σε όσους δεν μπόρεσαν να υπομείνουν την πολύωρη αναμονή στις ουρές κι έτσι δεν ψήφισαν, με ευθύνη εκείνων που δεν ήθελαν περισσότερες κάλπες.
Τους 70.000 πολίτες που με τίμησαν με την ψήφο τους δεν πρόκειται να τους ξεχάσω ποτέ. Θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για να ανταποκριθώ στην επιλογή τους, καθώς και στο περιεχόμενο και τα μηνύματά της. Κατά την προεκλογική περίοδο η υποψηφιότητά μου και οι υποστηρικτές της κερδίσαμε σε πολλά σημεία της μάχης των ιδεών που δώσαμε. Την επαναφορά του ΠΑΣΟΚ και των συμβόλων του, το στόχο του υπερδιπλασιασμού των δυνάμεων, την επαναφορά του πατριωτικού χαρακτήρα της Δημοκρατικής Παράταξης κ.α. Επιχειρήσαμε ακόμη με όλες μας τις δυνάμεις να φέρουμε στο επίκεντρο της προεκλογικής συζήτησης την ανάγκη μεταρρυθμίσεων για την οικονομία και το κοινωνικό κράτος. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας δυναμικά με σεμνότητα και ενότητα, πιστοί στις αρχές και τις αξίες μας, όπως τις εκθέσαμε κατά την προεκλογική περίοδο.
Η διαδικασία ανάδειξης του νέου Προέδρου οδηγείται σε δεύτερο γύρο. Προσπάθησα τόσο ιδιωτικώς όσο και δημοσίως αυτό να αποτραπεί, αλλά δεν έπεισα. Οι δύο υποψήφιοι έχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, όπως άλλωστε όλοι μας. Ο ένας από τους υποψηφίους έχει δοκιμαστεί και οι ελπίδες που γεννά το εγχείρημά του είναι συνεπώς περιορισμένες. Ο έτερος υποψήφιος δεν είναι Βουλευτής στο ελληνικό Κοινοβούλιο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Ούτε στο χαρακτήρα μου είναι, ούτε θεωρώ σωστό ένας πολιτικός όπως εγώ να επιχειρεί να «καθοδηγήσει» τις δεκάδες χιλιάδες πολιτών που τον ψήφισαν. Οι συμπολίτισσες και οι συμπολίτες μου, όμως, θα γνωρίζουν πάντοτε τί σκέφτομαι και τί αποφασίζω. Και επειδή είμαι πολιτικός θέσεων και ουδέποτε έκρυψα τις απόψεις μου, δηλώνω ότι αυτονόητα σέβομαι την πλειοψηφία της 5ης Δεκεμβρίου και πως στις εκλογές της Κυριακής 12 Δεκεμβρίου θα ψηφίσω τον Νίκο Ανδρουλάκη, με την επισήμανση ότι έως την ανακοίνωση της παρούσας δήλωσης δεν είχα την παραμικρή επικοινωνία μαζί του.»
Ολες οι Ειδήσεις
- Ιστορική ομιλία Τράμπ στην Κνεσέτ: Χαράζει νέα αυγή στη Μέση Ανατολή – Μπαίνει τέλος σε μια εποχή τρόμου και θανάτου (βίντεο)
- Δημοσκόπηση GPO: Προβάδισμα13,2% της ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ – Τι λένε οι πολίτες για κόμμα Τσίπρα και Σαμαρά
- Θρίαμβος για την Ελληνική Πυγμαχία στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πυγμαχίας U19
- Δάκρυσε σε ζωντανή μετάδοση η δημοσιογράφος του Sky News για την απελευθέρωση των πρώτων ομήρων από τη Χαμάς – H πιο καταπληκτική είδηση
- Ιστορικές στιγμές: Απελευθερώθηκαν και οι 20 ζωντανοί όμηροι της Χαμάς – Συγκίνηση και δάκρυα χαράς από τους συγγενείς – Οι πρώτες φωτογραφίες των ομήρων (βίντεο)
- Η Επιχειρηματική Συνένωση Allwyn και ΟΠΑΠ δημιουργεί τον 2ο Μεγαλύτερο Εισηγμένο Φορέα Εκμετάλλευσης Τυχερών Παιγνίων Παγκοσμίως
- Δανία – Ελλάδα 3-1:H Εθνική αποχαιρέτισε το όνειρο της πρόκρισης στο Μουντιάλ
- Ισραήλ: Το πρωί της Δευτέρας η απελευθέρωση των ομήρων – Ολονυχτία από τους συγγενείς στην πλατεία ομήρων στο Τελ Αβίβ
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook