Στην τελική ευθεία για την εκλογή του νέου προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, ο Γιώργος Παπανδρέου μίλησε στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ1 «…από τις έξι» για τις προκλήσεις της επόμενης μέρας και τον συνυποψήφιό του Νίκο Ανδρουλάκη.

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι «το πρόβλημα του λαού δεν είναι ποιος θα πάρει τις καρέκλες, αλλά ποιος θα είναι κοντά στην κοινωνία και τα προβλήματά της». «Εγώ μπορώ να εγγυηθώ ότι θα κάνω και πάλι την παράταξη μεγάλη και ισχυρή και θα την οδηγήσω σε μια δημοκρατική και μεταρρυθμιστική πορεία, όπως και τη χώρα»

Αναφερόμενος στον συνυποψήφιό του Νίκο Ανδρουλάκη είπε πως δεν είναι ο άνθρωπος που μπορεί να αναδείξει την παράταξη, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία. Ανέφερε επίσης ότι αν εκλεγεί ο κ. Ανδρουλάκης θα υπάρξει κενό εξουσίας στη Βουλή, καθώς θα παραμείνει στην Ευρωβουλή και δεν θα υπάρχει ουσιαστική εκπροσώπηση της παράταξης. «Αφήνει ανοιχτό το πεδίο μάχης στους κ.κ. Μητσοτάκη και Τσίπρα στη Βουλή, έχοντας μπροστά μας εκλογές» ανέφερε και πρόσθεσε ότι «το θέμα είναι η λύση των προβλημάτων όχι η μοιρασιά της εξουσίας».

Ερωτηθείς για τη στήριξη του Ανδρέα Λοβέρδου στον Νίκο Ανδρουλάκη, τόνισε ότι «οι πολίτες είναι ελεύθεροι να αποφασίσουν τι θέλουν. Δεν χειραγωγήσιμοι. Δεν είναι κοπάδι», ενώ σε άλλο σημείο της συνέντευξης ανέφερε ότι έχει μιλήσει με όλους τους συνυποψηφίους του και τους έδωσε συγχαρητήρια για τη συμμετοχή τους, ωστόσο – όπως είπε- δεν τους ζήτησε να τον υποστηρίξουν την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου.

Ο κ. Παπανδρέου, υπογράμμισε για άλλη μια φορά την ανάγκη για ανανέωση της παράταξης ώστε να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που έχει μπροστά της η χώρα, υπογραμμίζοντας ότι μπορεί να την εγγυηθεί εκείνος, καθώς η ανανέωση γι’ αυτόν είναι στάση ζωής, θέμα ιδεών και πως οι ιδέες του ήταν πάντα ανανεωτικές, προσθέτοντας πως την περίοδο που ήταν πρωθυπουργός είχε σπάσει αρκετές στέρεες αντιλήψεις και έφερε ως παράδειγμα την άυλη συνταγογράφηση, την πρόταση για βασικό μισθό των 750 ευρώ κ.ά.

Ανέφερε δε ότι ο κ. Ανδρουλάκης δεν έχει μιλήσει για το που θέλει να οδηγήσει την παράταξη παρά μόνο για κοινοτική συνεργασία. «Είναι μεγάλος λάθος αυτή τη στιγμή να μιλάμε για συνεργασίες», είπε και πρόσθεσε ότι δεν βλέπει να υπάρχει έδαφος συνεργασίας με ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα, σημείωσε ότι τα δύο μεγάλα κόμματα δεν τον θέλουν για πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ διότι μόνο εκείνος μπορεί να ενισχύσει την παράταξη. Ο κόσμος το ξέρει αυτό, υπογράμμισε.

Για τη διεξαγωγή τηλεμαχίας μεταξύ των δύο υποψηφίων, ο κ. Παπανδρέου επεσήμανε ότι θέλει να γίνει ένα ουσιαστικό debate, χωρίς χρονικό περιορισμό ώστε να παρουσιάσουν το όραμά τους για το ποια παράταξη θέλουν. Αυτό όπως είπε ήταν και το κριτήριο που τον οδήγησε στην απόφαση να μην πάρει μέρος στο προηγούμενο debate καθώς οι υποψήφιοι ήταν πολλοί και δεν θα δινόταν ο σωστός χρόνος για τον καθένα ώστε να αναπτύξουν τις θέσεις τους.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook