Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τον κ. Γεραπετρίτη να ανακαλέσει τη φράση του και αποχώρησε από την αίθουσα μαζί με την κοινοβουλευτική του ομάδα.

«Ώρα να πηγαίνετε κ. πρόεδρε» είπε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης ανεβαίνοντας στο βήμα της Βουλής αμέσως μετά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα ο οποίος ζήτησε από τον κ. Μητσοτάκη να παραιτηθεί και να προκηρυχθούν εκλογές.

Η φράση του κ. Γεραπετρίτη διατυπώθηκε ενώ έβγαινε από την αίθουσα ο Αλέξης Τσίπρας και είχε ως αποτέλεσμα χειροκροτήματα από την πτέρυγα της ΝΔ και μεγάλες αντιδράσεις στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ.

Τον λόγο έλαβε τελικά ο κ. Τσίπρας και απάντησε σε υψηλούς τόνους στον υπουργό Επικρατείας πως όχι μόνο δεν είναι αρχηγός κόμματος για να του απαντά αλλά και δεν είναι καν εκλεγμένος με την ψήφο του ελληνικού λαού.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τον κ. Γεραπετρίτη να ανακαλέσει τη φράση του και αποχώρησε από την αίθουσα μαζί με την κοινοβουλευτική του ομάδα.

Ο υπουργός Επικρατείας του απάντησε ότι είναι προσβλητικό να θεωρεί αυτονόητο ότι συνομιλεί μόνο με τον πρωθυπουργό και πως η κοινοβουλευτική τάξη επιβάλλει να ακούει όλους τους υπουργούς και βουλευτές.

Στη δε μομφή ότι δεν έχει εκλεγεί από το λαό, την επέστρεψε στον κ. Τσίπρα λέγοντάς του να κοιτάξει στα μάτια τους δικούς του βουλευτές επικρατείας και να τους πει ότι υπάρχουν βουλευτές δύο ταχυτήτων.

Κατά την τοποθέτηση του ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε την παραίτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και την προκήρυξη εκλογών ενώ κάλεσε την ελληνική κοινωνία να αντισταθεί στην αλαζονεία και τη διαφθορά.

«Να δώσετε διέξοδο στο αδιέξοδο. Να παραιτηθείτε κύριε Μητσοτάκη και να προκηρύξετε εκλογές». Ιδού η Ρόδος! Σας ζητάμε να δώσετε λύση» είπε ο ο κ. Τσίπρας κάνοντας λόγο για «κυβέρνηση ενόχων».

«Καλώ τις Ελληνίδες και τους Έλληνες να αντισταθούν σε αυτήν την πολιτική», «είμαστε εδώ αποφασισμένοι να αποφασίσουμε το αύριο της προόδου», είπε χαρακτηριστικά.

Το ρεπορτάζ από τον ΣΚΑΙ:

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook