Για νέα μέρα στις διμερείς σχέσεις Ελλάδας και Βουλγαρίας έκανε λόγο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στις κοινές δηλώσεις με τον ομόλογό του από την γειτονική χώρα, Κιρίλ Πετκόφ, ενώ έστειλε και μήνυμα στην Τουρκία λέγοντας πως η παύση των προκλητικών ενεργειών, όπως και το αδιανόητο casus belli με το οποίο απειλεί η Τουρκία την Ελλάδα, είναι προϋπόθεση για την εξομάλυνση των σχέσεων.

Ο αγωγός IGB, η πανδημία, το μεταναστευτικό και η Τουρκία ήταν τα βασικά θέματα στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Βούλγαρο ομόλογό του.

Και οι δύο ηγέτες τόνισαν ότι τα εξωτερικά σύνορα Ελλάδας και Βουλγαρίας είναι και ευρωπαϊκά σύνορα τα οποία τα φυλάνε αποτελεσματικά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε νέο ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία πως είναι στο χέρι της να διαλέξει το δρόμο της εξομάλυνσης με την Ευρώπη με αποκλίμακωση των προκλητικών ενεργείων όπως το casus belli.

«Με την παύση πια των προκλητικών ενεργειών, μέσα στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και το αδιανόητο casus belli με το οποίο η Τουρκία εξακολουθεί να απειλεί την Ελλάδα. Σε αυτή την περίπτωση εμείς θα είμαστε οι πρώτοι οι οποίοι θα αγωνιστούμε για μία πλήρη εναρμόνιση των ευρωτουρκικών σχέσεων διότι θα είμαστε οι πρώτοι που θα ωφεληθούμε», δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Σε ό,τι αφορά τη μετάλλαξη Όμικρον, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η Βουλγαρία δίνει πλέον σημασία στην επιτάχυνση των εμβολιασμών και η Ελλάδα είναι στη διάθεσή της να βοηθήσει με όποιο εφικτό τρόπο.

Το βίντεο από το MEGA:

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook