Σε ερώτηση για περαιτέρω ενίσχυση της επιδότησης απάντησε πως είναι μια μεγάλη κουβέντα και θα ανακοινωθούνε μέτρα.

«Το κράτος έχει “ρίξει” 1 δισ ευρώ για να απορροφήσει τις αυξήσεις στον τομέα της ενέργειας, ένας τεράστιος αριθμός» τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

Τα 700 εκατ. ευρώ προέρχονται όπως είπε από το Ταμείο ενεργειακής μετάβασης, ενώ άλλα 300 εκατ. ευρώ από την ΔΕΗ και άλλους παρόχους.

«Μετά και τις επιδοτήσεις του κράτους, ένα νοικοκυριό για ένα 4μηνιαίο λογαριασμό της ΔΕΗ, έρχεται και πληρώνει περίπου 50 ευρώ παραπάνω σε μια κατανάλωση ενέργειας της τάξης των 300 ευρώ το 4μηνο», ανέφερε ο ίδιος

Σε ερώτηση για περαιτέρω ενίσχυση της επιδότηση απάντησε πως είναι μια μεγάλη κουβέντα και θα ανακοινωθούνε μέτρα.

Σημείωσε δε ότι δεν μπορεί να μείνει αμέτοχη η Ευρώπη στο ράλι των τιμών ενέργειας και πρέπει να παρέμβει με θέσπιση μέτρων. 

Για την στήριξη των επιχειρήσεων εξήγησε ότι πρώτα πρέπει να ληφθεί η έγκριση από την Ευρωπαϊκή επιτροπή ανταγωνισμού, γιατί αλλιώς εξήγησε πως «είναι παράνομες κρατικές ενισχύσεις τις οποίες αν δώσουμε θα πρέπει στη συνέχεια να τις ανακτήσουμε και μάλιστα με τόκο».

Επιπλέον σημείωσε ότι η πίστωση στους λογαριασμούς φυσικού αερίου  θα αφορά έκπτωση 15% για τον  Οκτώβριο-Νοέμβριο και 40% για τον Δεκέμβριο ενώ εξήγησε ότι ήδη τυπώνονται λογαριασμοί με εκπτώσεις.

Η έκπτωση στην μεγαβατώρα φτάνει στο 50-55% δήλωσε επίσης, και προσεγγίζει την τιμή της μεγαβατώτας που είχε την αντίστοιχη περσινή περίοδο

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook